Депутат Гузь не проголосував за визнання «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями

17 Січня 2018, 13:21
2041

П’ять нардепів, які представляють у Верховній Раді України Волинську область, не підтримали поправку до законопроекту, якою пропонувалося визнати «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями. Лише один депутат – Ірина Констанкевич – проголосувала «За».

У вівторок, 16 січня, під час голосування за поправки до проекту закону «Про реінтеграцію Донбасу» лише 76 депутатів із 340 присутніх у залі віддали свої голоси за відповідну пропозицію Оксани Корчинської, – про це інформує кореспондент Волинь UA.

Поправкою пропонувалося визнати «ЛНР» і «ДНР», які здійснюють управління на непідконтрольних Києву територіях Донбасу, терористичними організаціями.

Щодо волинських нардепів, то Ігор Гузь, Ігор Лапін і Степан Івахів узагалі не голосували за цю поправку. Юрій Савчук та Сергій Мартиняк значилися відсутніми, і лише Ірина Констанкевич проголосувала «За».

Це при тому, що на Сході України вже 4 роки йде війна, яку офіційно називають АТО. До цієї, так званою операції, залучені Збройні сили України. За час війни загинуло більше 10 тисяч людей. Та за 4 роки війна не визнана війною, а «ДНР» та «ЛНР» – терористичними організаціями.

Не зважаючи на те, що у виступах високопоставлених чиновників та з вуст Президента звучать терміни «терористи» або «російсько-терористичні війська», у законодавчому плані ті, хто воює на боці «самопроголошених республік», терористами не є.

Такими діями Верховна Рада лише поглибила ситуацію, коли терористи «ДНР»–«ЛНР» нібито є, але на папері їх досі немає.

До прикладу, глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс іще два роки тому заявляв, що Україна повинна спершу сама визнати «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями, тоді й світова спільнота визнає їх такими.

Коментарі
25 Січня 2018, 02:30
за його голосували.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром