Зачернецьку сільраду хочуть приєднати до Луківської ОТГ

15 Січня 2018, 10:26
2154

Луківська селищна ОТГ планує, за рахунок приєднання сусідніх територій, стати більшою і за чисельністю жителів, і за площею.

У планах голови Анатолія Климука спільне господарюванням з сільрадами передбаченими Перспективним планом формування територій громад Волинської області – Новосілківською (Турійського рйону) і Зачернецькою (Любомльського району), – інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

«Ініціатива Офісу реформ «Відродимо містечка Волині!», започаткована у 2016-му в рамках проекту Пульс, успішно реалізовується. Торік шість містечок, що у минулому мали статус райцентрів, стали центрами ОТГ.

Наразі, важливо підтримати об’єднані громади, що цьогоріч із 1 січня розпочали принципово новий етап не лише свого розвитку, а й розвитку довколишніх територій», – наголошує консультант з правових питань Офісу реформ Валентин Малиновський.

Для новоствореної громади, актуальне питання розширення через приєднання сусідніх сільських громад, які до 1959-го були в складі Луківського району.

Валентин Малиновський проконсультував Анатолія Климука та сільського голову Новосілківської сільради Андрія Янюка, щодо приєднання до ОТГ.

Якщо плани щодо приєднання судилося втілити, то Луківська громада налічуватиме близько семи тисяч жителів, що, на думку консультантів Офісу реформ, дасть нові можливості для розвитку та відродження історичної слави містечка, яке свого часу мало Магдебурзьке право.

Під час виїзної консультації обговорили й перспективи створення у селищній ОТГ Центру культури та дозвілля. До речі, такі Центри, на Волині поки діють лише у Княгининівській та Вишнівській громадах, але організацією яких зацікавилися керівники ОТГ із інших областей.

«Створення таких центрів – це один і шляхів завершення повної децентралізації у сфері культури і мистецтва ОТГ», – наголошує консультант з бюджетних питань, заслужений економіст України Василь Гром.

Автор: Тамара ЗУБЕКО

Коментарі
15 Січня 2018, 13:56
Зачернеччя приєднується до Любомльської ОТГ. На сесіі сільської ради депутати прийняли рішення.
15 Січня 2018, 14:12
Зачернецькою сільською радою подано пакет документів ,а саме <br/>ініціатива сільського голови (розпорядження від 19.12.2017р№22),рішення с\р від 19.12.2017р№18\11 *Про надання згоди на добровільне приєднання територіальної громади сіл Зачернецької с\р до об*єднаної територіальної громади*,враховуючи опитування жителів с\р, до Любомльської ОТГ.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39