На Волині посилюють охорону державного кордону

12 Січня 2018, 13:57
2541

Продовжуються активні заходи з протидії протиправній діяльності на державному кордоні та у контрольованих прикордонних районах України, зокрема на напрямках лінії кордону з країнами Європейського Союзу та на східній ділянці.

Про це повідомляє сайт Державної прикордонної служби України.

Вони проводяться, в першу чергу у зв'язку з можливою активізацією протиправної діяльності, пов’язаної з переміщенням сигарет та груп нелегальних мігрантів, та з метою упередженого реагування на можливі правопорушення на найбільш загрозливих напрямках.

Посилення протидії протиправній діяльності триватиме до кінця січня 2018 року на ділянках відповідальності Східного, Північного та Західного регіональних управлінь.

Загалом для виконання поставлених завдань додатково залучено понад 200 військовослужбовців Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького, Головного центру підготовки особового складу імені генерал-майора Ігоря Момота та інших резервів прикордонного відомства.

У складі прикордонних нарядів офіцери та військовослужбовці за контрактом, які вибувають на посилення, виконуватимуть завдання з охорони державного кордону, запобігатимуть будь-яким спробам переправлення нелегальних мігрантів, корупційним та контрабандним проявам, адміністративним правопорушенням та іншим протиправним діям на кордоні України.

Додаткові сили та інші мобільні групи прикордонників забезпечені всім необхідним для якісного та ефективного несення служби. Наразі резерви вже направлені на Буковину, Закарпаття та Волинь.

Так, до Чернівецького прикордонного загону прибуло понад півсотні військовослужбовців, з яких чимала кількість фахівців-кінологів із добре натренованими розшуковими собаками. Решта резервів Держприкордонслужби прибуде до кінця цього тижня в інші підрозділи регіональних управлінь.

Нагадаємо, що нещодавно до охорони державного кордону залучались майже 100 офіцерів Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Варто зауважити, що залучення резервів дає змогу більш щільніше здійснювати охорону державного кордону, в тому числі і на віддалених місцях тривалого несення служби.

1

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024