У Головні горів інтернат, у Бережцях – сіно

11 Січня 2018, 19:14
Фото ілюстративне 7071
Фото ілюстративне

З початку року на території району виникло дві пожежі. Основними причинами загорянь стали дитячі пустощі з вогнем.

Як повідомив головний інспектор Любомльського РВ УДСНС у Волинській області, капітан служби цивільного захисту Микола Лябук, 4 січня надвечір у селі Бережці горіла господарська споруда. Через дитячу необережність вогонь забрав 4 тонни сіна, ніхто не постраждав.

«6 січня, близько 17 години, у спальному корпусі Головненської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату зайнялася кімната на третьому поверсі. Полум’я охопило двері й перекинулося на стіни. На щастя, відразу спрацювала пожежна сигналізація і члени добровільної пожежної дружини за допомогою вогнегасників ліквідували займання. Причиною пожежі стали дитячі пустощі з вогнем.

Звертаюся до вихователів і батьків із проханням – постійно нагадуйте дітям про небезпеку пустощів з вогнем. Не забувайте контролювати їхнє дозвілля», – додав Микола Лябук.

Рятувальники вкотре просять жителів району дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками. Під час експлуатації пічного опалення неприпустимо залишати грубки без догляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям. А також нагадують:

- не палити в ліжку;

- слідкувати за станом та справністю електромережі;

- у разі виходу з приміщень не залишати ввімкненими телевізори, праски, тощо;

- намагайтися уникати перевантаження електричних мереж, не вмикати одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

- при виникненні пожежі негайно викликати вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39