«Батьківщина» домоглася продовження мораторію на відкриття ринку землі

11 Грудня 2017, 19:08
1399

Завдяки наполегливій позиції політичної сили Юлії Тимошенко парламент ухвалив законопроект №7350, яким продовжив мораторій на продаж сільськогосподарських земель ще на рік. За це проголосували 236 народних депутатів.

«Це наша спільна перемога – простих селян, команди «Батьківщини», яка послідовно відстоювала і надалі буде захищати право українців розпоряджатися своєю землею, – наголосив на брифінгу перший заступник голови Волинської обласної парторганізації Андрій Козюра. – Адже більш як 4,5 мільйона громадян, які взяли участь у всенародному опитуванні, вважають, що відкривати ринок сільськогосподарських угідь передчасно. Таку ж позицію засвідчили своїми підписами майже 80 тисяч волинян».

За його словами, Юлія Тимошенко заявила у парламенті, що «Батьківщина» продовжуватиме захищати українську землю від зазіхань аграрної мафії. Вона закликала політиків не допустити розбазарювання безцінного національного скарбу, а створити умови для того, «щоб в Україні було 2,6 мільйона фермерських господарств, як у Польщі, а не 30 тисяч, як  зараз в нашій країні».

Домогтися підтримки законопроекту №7350 більшістю парламентарів вдалося під тиском представників «Батьківщини», селян-одноосібників, фермерів, громадських активістів, які вийшли на всеукраїнську акцію під будівлю Верховної Ради в столиці та в багатьох обласних центрах України. Така акція відбулася в день голосування в парламенті і в Луцьку.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024