Учням Куснищанської школи провели пізнавальний урок в лісі

05 Грудня 2017, 22:02
2468

Ніщо так позитивно не впливає на людину, як можливість передати досвід і пізнання світу допитливим школярам.

Із вихованцями Куснищанського шкільного лісництва працівники ДП «Любомльський лісгосп» провели виїзний урок, – інформує прес-служба ДП «Любомльське ЛГ».

До лісу діти їдуть із задоволенням. Перша зупинка – малий рекреаційний пункт, що розташований при в’їзді на нову дорогу Головнянського лісництва.

Учні дізнались, для чого слугують такі бесідки у лісі, а також – шлагбаум, встановлений поруч, як поводити себе, перебуваючи чи відпочиваючи на природі, а ще побачили та зрозуміли клопітку роботу майстра лісу.

Далі зупиняємось біля дерев, що обведені жовтими смужками. Лісничий Головненського лісництва Сергій Бліндарук пояснює, для чого так маркуються дерева:

«Ці сосни – недоторкані, кожна має номер і занесена в спеціальний облік високопродуктивних насаджень. Цей досвід запозичений у Європі. Так відбираються кращі дерева задля їх збереження».

1

Тут хлопчаки дізнались, як лісова охорона стежить за лісопорушниками, яку відповідальність та покарання несуть незаконослухняні громадяни.

На площі лісових культур, де ростуть, мужніють і набираються сил майбутні шумливі високі сосни, юні природолюби теж пізнали багато цікавого.

У посадці навесні багато хто з них уже брав участь. А тепер дізналися, як далі доглядати за молодняком, обкошувати та пізніше – проводити спеціальні рубки доглядів. Учитель Петро Антонюк показав, як визначати вік молодого деревця сосни.

І ще один будиночок для відпочинку край дороги. Тут, на чималій зоні, розташоване все, що необхідне для приємної зупинки.

1

Місце для вогню, будівля під накриттям із заготовленими дровами, туалет, обов’язково – яма для сміття. Територію діти оглядають із задоволенням.

Можливо, для когось у майбутньому професія лісівника стане частинкою їхнього життя.

1

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром