У Штуні відбувся відкритий Чемпіонат району з пішохідного туризму

05 Грудня 2017, 18:22
5032

На змагання прибули 18 команд з усіх куточків Волині.  

Штунська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів вже вкотре гостинно відчиняє двері командам юних спортсменів району та області, адже навчальний заклад з 2010 року є базовою школою з туристсько-краєзнавчої роботи.

У суботу, 2 грудня,тут відбулися змагання на Кубок Волинської області серед юнаків з пішохідного туризму, організовані Центром туризму, спорту та екскурсій управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

У спортивному залі обладнані туристські полігони. В першу чергу це цікаво дітям, вони можуть тренуватись і змагатись в межах школи, це полегшує організацію роботи вчителю фізичного виховання Юрію Оліщуку, дає можливість залучити більшу кількість вихованців до активного дозвілля. Крім того, діти мають можливість подорожувати і вивчати рідний край, вдосконалювати свою майстерність.

На урочистому відкритті учасників та тренерів команд вітали заступник директора Центру туризму, спорту та екскурсій Алла Корнійчук, голова Вишнівської об’єднаної територіальної громади Віктор Сущик, виконуючий обов’язки старости с. Штунь Олександр Зінчук.

Виступаючі підкреслили велике значення заходу для учнів. Адже змагання здружують велику освітню родину області, дають змогу набути важливих вмінь і навичок, сприяють зміцненню здоров’я, пропагують цікавий активний відпочинок як серед педагогів, так і серед дітей.

Хорошим подарунком для всіх присутніх стало музичне вітання учнів школи.

Команди змагалися на дистанції ІІ класу. Туристська «Смуга перешкод» складалася з таких етапів, як «в’язання вузлів», «навісна переправа», «паралельні мотузки», «підйом колодою», «підйом скеледромом», «спуск дюльфером».

Фактично всі етапи учасники проходили на висоті, тому до змагань допускали найдосвідченіших.








У напруженій боротьбі за першість перемогу здобули господарі змагань села Штунь (тренер Юрій Оліщук), другими були спортсмени з с. Раків Ліс Камінь-Каширського району (тренер Сергій Карпік), а третю сходинку посіли юні туристи з с. Промінь Луцького району (тренер Володимир Казаков).

Переможці та призери змагань отримали грамоти управління освіти і  науки Волинської облдержадміністрації, медалі, кубки та грамоти Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій, загальнокомандні та особисті грамоти відділу освіти Любомльської РДА.

Крім того, кожній делегації були вручені пам’ятні подарунки від Вишнівської сільської ради. Команді-переможцю с. Штунь Віктор Сушик вручив туристичну палатку, спортсменам з с. Раків Ліс – спальний мішок, юним туристам з с. Промінь – рюкзак.

Дирекція Штунської ЗОШ І-ІІІ ступенів, організатори та учасники  змагань висловлюють голові Вишнівської об’єднаної територіальної громади Віктору Сушику  і всій громаді щиру подяку за спонсорську підтримку.

Світлана БУЛАВЧУК, директор школи

Фото Олександра ЗІНЧУКА.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024