Очільники Любомльської та Головненської ОТГ поділилися планами розвитку громад

04 Грудня 2017, 12:33
2212

Вже минув місяць з часу обрання керівників ОТГ на Любомльщині. Відбулися установчі сесії рад.

Журналісти інтернет-видання БУГ запитали в очільників Любомльської та Головненської ОТГ, чи мають вони плани розвитку громад.

Голова Любомльської міської громади Роман Ющук повідомив, ще після виборів і до першої сесії окреслив проблемні питання. Найголовніше – сформувати дієвий апарат ради з кваліфікованих працівників.

«До кінця року маємо сформувати бюджет об’єднаної громади і працювати над його наповненням. Беззаперечний плюс, що знаходимося поряд з сусідніми Республіками Білорусь і Польща.

Маємо великий земельний ресурс і велику кількість працездатного населення, що є значним поштовхом для заохочення інвестора.

Будемо підтримувати і «виводити» на кращий рівень освітню і медичну галузі, працювати над підвищенням якості надання послуг нашим комунальним підприємством.

Зараз створюємо ЦНАП. Планую в колишніх сільрадах секретарів зробити представниками ЦНАПів».

1

Голова Головненської селищної громади Микола Демедюк каже, що вже має кілька пріоритетних завдань. До слова, громада об’єднала три сільради – Головне, Заболоття та Нудиже, і понад шість тисяч жителів.

«Зараз починається навчання людей, формування бюджетів і штату. Перше, що плануємо, – створити повноцінний апарат громади і будемо писати стратегію розвитку.

Маємо два пріоритети: будівництво школи у селищі Головне і ремонт дороги, що сполучає наші три сільські ради, які об’єдналися. Це – дорога державного значення, яка могла б відкрити серйозну перспективу нашій громаді.

Будемо шукати можливості зі співфінансування з державного і місцевого бюджетів. Все нове відразу завжди нелегко, але я думаю, що все буде добре», – зауважив він.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром