Рівненська ОТГ: відбулася перша сесія

15 Листопада 2017, 18:52
3279

Відтепер село Рівне набуло право називатися адміністративним центром об’єднаної територіальної громади, до його складу увійшли населені пукти: Гуща, Миловань, Підлісся, Вишнівка, Рівне, Борова, Старовойтове, Полапи,Сокіл, Забужжя, Вербівка, Локутки, Новоугрузьке, Столенські Смоляри, Рогові Смоляри, Гороховище, Будники.

14 листопада відбулася перша  установча сесії Рівненської сільської ради вже в статусі  об’єднаної  громади, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної апарату райдержадміністрації.

Сесію відкрив обраний голова громади  Володимир Крижук, який привітав  новообраний  депутатський корпус. Потому депутатам  вручили  посвідчення.

Усю сільську громаду з важливою подією  привітав перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Герасимчук.

– Районна державна адміністрація налаштована на допомогу, підтримку та співпрацю з новообраною територіальною громадою, і в першу чергу  бажаю  депутатам бути єдиними у вирішенні актуальних питань життєдіяльності територіальної громади, активними та ініціативними при відстоюванні інтересів кожного виборця, – наголосив Олександр Герасимчук.

Зі словами привітань та побажань до новообраного голови та депутатів звернулися Юрій Гупало – депутат  Волинської обласної ради, Андрій Бокоч – помічника народного депутата,  Олексій  Хом`як – керуючий справами Любомльської райради, Казімеш  Смаль – вуйт  гміни Руда Гута (Республіки Польщі), побажавши  всім злагодженої, плідної роботи.

Далі новообрані депутати перейшли до  розгляду питань щодо утворення лічильної комісії і обрання секретаря, утворення постійних комісій, умов оплати праці голови громади, реорганізації сільрад, що увійшли в об’єднану територіальну громад та про виконання їх місцевих бюджетів до завершення бюджетного періоду, покладання обов’язків старости, виготовлення печаток і штампів та інші.

Депутати  Рівненської ОТГ шляхом  таємного голосування   обрали секретарем Наталію Кондратюк, підтримавши  кандидатуру одноголосно.

Наразі, всі сільські голови затверджені на посадах виконуючих обов’язки старост громади, допоки не відбудуться чергові  вибори.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024