У Любомлі ліцеїстам провели скайп-зустріч із потенційними роботодавцями

11 Листопада 2017, 13:00
1962

У Любомльському районному центрі зайнятості відбулася скайп-зустріч учнів Любомльського професійного ліцею, які здобувають професію бармен, офіціант, з роботодавцем – одного із закладів у Ковелі.

Зустріч була організована за активного сприяння фахівців Ковельського міськрайонного центру зайнятості, – повідомляють в установі.

Представник роботодавця, адміністратор Лариса Голік розповіла про заклад, який працює близько 10 років і користується неабиякою популярністю в ковельчан та гостей міста. В Ковелі є багато різноманітних та різнопланових закладів громадського харчування й ресторанного бізнесу, проте саме цей заклад з-поміж інших виділяється національною неповторністю – вишиванки, традиційне національне кухонне начиння, домоткані хідники створюють домашній затишок. Колоритності надає розмальована піч посеред залу, в якій печуть хліб та пиріжки. А ще відвідувачів зацікавить традиційна українська кухня: борщ з часником та пампушками, вареники з різними начинками, домашня ковбаса і т.д.

Презентуючи ресторацію, Лариса Миколаївна дуже добре відгукнулася про персонал закладу: кухарів, барменів, офіціантів, професіоналізмом та старанням яких гості залишаються задоволені. В свою чергу, працівники отримують достойну заробітну плату, мають соціальні гарантії, забезпечені гарними побутовими умовами.

Звертаючись до учнів, а це в недалекому майбутньому бармени та офіціанти, Лариса Голік відзначила, що отримані теоретичні знання їм, безумовно, згодяться, але «відчути» професію можна тільки на практиці. До того ж професія бармена та офіціанта вимагає бути комунікабельним, ввічливим з клієнтом. В певній мірі потрібно бути і психологом.

Лариса Миколаївна запросила учнів на практику, де під керівництвом досвідчених майстрів своєї справи отримають практичні навички професії, набудуть досвіду спілкування з клієнтом. Після проходження практики та закінчення навчання бармени та офіціанти при бажанні можуть бути працевлаштовані у заклад.

Учні отримали вичерпну інформацію від роботодавця та залишилися задоволені скайп-спілкуванням. Отримавши координати роботодавця, майбутні бармени та офіціанти висловили бажання відвідати заклад для більш детального знайомства. Частина з них проходитиме практику в ресторацію.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024