Новообрані голови ОТГ Любомльщини їздили на зустріч із Гунчиком

02 Листопада 2017, 13:19
1936

Для того, аби зосередити увагу голів ОТГ на першочергових речах 1 листопада голова облдержадміністрації Володимир Гунчик провів спільну робочу нараду.

– Я впевнений у тому, що кожен із вас виправдає довіру та сподівання своїх виборців, жителів новостворених громад. Ви завжди можете розраховувати на мою підтримку та допомогу, – звернувся до присутніх Володимир Петрович.

Важливо, що зустріч такого формату відбулася відразу після виборчого процесу, адже завдань перед новими керівниками громад – більше ніж достатньо. Одним із них є створення власної команди однодумців-управлінців, які працюватимуть над розвитком територій, ‒ повідомляють у прес-службі РДА.

За час трирічної роботи на посаді голови облдержадміністрації Володимир Гунчик відвідав усі райони та знає, над чим першочергово потрібно працювати у кожному з них, правильно розставивши пріоритети.

Так, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області наголосив, що при формуванні стратегій розвитку територій, необхідно врахувати потреби усіх населених пунктів, які увійшли до громад: завершити уже розпочате і спланувати роботу над новими проектами.

Окрім того, Володимир Гунчик повідомив, що у п’ятницю, 3 листопада, відбудеться велика семінар-нарада, під час якої відповідні фахівці нададуть усі необхідні роз’яснення щодо основних векторів новообраним головам ОТГ.

Започаткують і низку семінарів на базі уже діючих об’єднаних територіальних громад, аби чітко розуміти, перед якими труднощами та завданнями стоятиме керівництво новостворених ОТГ. Серед них: створення власних програм, які діятимуть у межах громади, та формування бюджету ОТГ на 2018 рік.

Власними планами роботи на перспективу та розвиток територій громад поділилися голови Головненської ОТГ Микола Демедюк, Любомльської ОТГ Роман Ющук та Боратинської ОТГ Сергій Яручик.

Микола Демедюк: «Всі ми знаємо, що реформа децентралізації дає гарні перспективи об’єднаним територіальним громадам. Найперше, ми будемо намагатися збудувати нову школу на 600 місць у селі Головне. Це реально зробити з допомогою Державного бюджету, адже загальна вартість школи близько 100 мільйонів гривень. Ще одним пріоритетним напрямком роботи стане ремонт важливого автошляху, що сполучає три сільські ради».

Роман Ющук: «Основні акценти в розвитку громади робитимемо на соціальній сфері. Окрім того, працюватимемо у контексті об’єктів медичної, освітньої сфери. Чільне місце у наших планах посідатиме благоустрій територій, які входять до об’єднаної громади. Реалізовуватимемо інфраструктурні об’єкти.

Будемо будувати у нашій громаді і спортивну школу, адже розвиток спорту – серед основних завдань, які нині ставимо перед собою. Сподіваємося на підтримку облдержадміністрації, народних депутатів і будемо разом працювати».

Сергій Яручик: «Перш за все перед нами стоїть завдання сформувати нову структуру управління, команду, що працюватиме на перспективу громади. Першочергові завдання будуть передбачені нашою стратегією розвитку, адже до нашої громади увійшло 12 сіл і у кожному з них є свої нереалізовані проекти. Можливо, першочергово кошти спрямуємо на проблему, яка об’єднує усі населені пункти, до прикладу, утилізація сміття. Плануємо створити потужну комунальну службу, яка працюватиме на теренах громади».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024