Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – лідер на виборах в ОТГ

01 Листопада 2017, 15:16
Андрій Козюра 1295
Андрій Козюра

П’ять депутатів вийшли переможцями перегонів у Цуманській ОТГ Ківерцівського району

На Волині у четвертій хвилі виборів в ОТГ, що відбулися 29 жовтня, «Батьківщина» здобула 47 депутатських мандатів і посіла друге місце. Про це повідомив перший заступник голови Волинської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Андрій Козюра на прес-конференції.

На ній підсумували результати виборів, що відбулися в 19 об’єднаних територіальних громадах. Андрій Козюра зауважив, що це була четверта хвиля виборів ОТГ в Україні. І в перших трьох «Батьківщина» отримала беззаперечну перемогу.

Традиційно найкращий показник у Маневицької районної парторганізації – шість обранців від «Батьківщини» працюватимуть у Колківській ОТГ. П’ять депутатів вийшли переможцями перегонів у Цуманській ОТГ Ківерцівського району.

Свою фракцію «Батьківщина» зможе утворити в Сереховичівській ОТГ Старовижівського району. Тут обранцями громади стали чотири висуванці партії. Таку ж кількість депутатських місць здобули і в Любешівській селищній ОТГ.

За паралельним підрахунком голосів, у цілому по Україні «Батьківщина» стовідсотково лідирує за результатами і має 31% здобутих депутатських мандатів від політичних партій.

За словами заступника голови ВО «Батьківщина», це тяжка і чесна перемога, зважаючи на адмінресурс, шантаж, тотальний підкуп голосів, до якого вдавалася влада.

– Не за горами залишилися ті часи, коли президенту Вікторові Януковичу забезпечувалася лідируюча позиція завдяки тому, що у східних областях на дільниці приходили понад 100% виборців. І віддавали, безумовно, свої голоси за нього. Цю практику перейняла чинна Адміністрація Президента України. Це тотально відбувається на сході, в тому числі у Харківській області, – зауважив Андрій Козюра.

Серед новообраних депутатів-«батьківщинівців» є представники різних професій, учасники АТО, люди, які мають значний досвід роботи в місцевому самоврядуванні, патріоти, які вболівають за свої територіальні громади.

В області на цих виборах кандидати «Батьківщини» зіткнулися з новими технологіями, спрямованими проти них. Приміром, у Копачівській ОТГ на окрузі №4 кандидат у депутати від «Батьківщини» Лариса Шевчук та її чоловік і син не змогли проголосувати, бо їх просто не було у списках виборців, хоча ця родина тут живе постійно.

Андрій Козюра від імені Всеукраїнського об’єднання подякував усім тим українцям, які прийшли на виборчі дільниці, попри погану погоду, штурмове попередження, і віддали свій голос за кандидатів їхньої партії.

ВО «Батьківщина» має велику і потужну команду і тому показує серйозні результати.

– Хочу подякувати нашій команді, яка провела фундаментальну роботу. Ці напрацювання будуть основою для майбутньої перемоги на президентських і парламентських виборах. Розуміємо, що лише українці здатні об’єднуватися і показувати результати, незважаючи на тиск, залякування, маніпуляції. Закликаємо всю команду в майбутньому самовіддано працювати, – звернувся до однопартійців Андрій Козюра.

«Ці вибори є знаковими: вони стали лакмусовим папірцем того, чи будує діюча влада в Україні демократичне суспільство, чи відстоює вона принципи чесних і справедливих виборів. Вибори показують, наскільки об’єднані клани здатні спотворити результати волевиявлення людей. За кількістю обраних депутатів «Батьківщина» здобула впевнену перемогу в двох третинах регіонів України, в 15 областях», – прозвучало на прес-конференції у відеовиступі Юлії Тимошенко.

У зв’язку з тим, що кандидати отримали однакову кількість голосів на одному з округів Турійської ОТГ, тут відбудуться перевибори. Шанс отримати депутатський мандат має голова районної парторганізації ВО «Батьківщина» Юрій Пушкарський – активний учасник Революції гідності, який з початку збройного протистояння на сході бере у ньому участь.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39