На виборчих дільницях Любомльської ОТГ виявили порушення

31 Жовтня 2017, 12:10
2117

Станом на 07:00 30 жовтня спостерігачі ОПОРИ продовжували працювати у п’яти територіальних виборчих комісіях: Любомльській міській, Іваничівській та Любешівській селищних, Боратинській та Дубечненській сільських.

За ніч із 29 на 30 жовтня у зазначених громадах було зафіксовано 15 фактів складання дільничними виборчими комісіями «уточнених» протоколів. Ще одну ДВК залишили для перерахунку бюлетенів через грубе порушення, – пише ОПОРА.

У Любомльській міській громаді у двох дільничних виборчих комісій ТВК не прийняла з першого разу виборчу документацію через допущені помилки у протоколах про підрахунок голосів.

Читайте також: У Любомлі на одній із виборчих дільниць виявили порушення

Так, ДВК № 070621 (с. Городнє) повернулась на дільницю для складання протоколу з позначкою «Уточнений» у зв’язку з тим, що некоректно вказала назви політичних партій, які висували кандидатів у багатомандатних виборчих округах.

Натомість ДВК № 070635 (с. Підгородне) відправили на дільницю для складання уточненого протоколу через іншу помилку – комісія неправильно вказала по батькові одного з кандидатів.

Відповідно до частини 4 статті 83 Закону України «Про місцеві вибори» у разі виявлення у протоколі дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у відповідному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів виправлень, помилок, неточностей територіальна виборча комісія своїм рішенням може зобов’язати дільничну виборчу комісію внести зміни до цього протоколу шляхом складання протоколу з позначкою «Уточнений».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024