У Любомлі відбулися урочистості до Дня захисника Вітчизни

15 Жовтня 2017, 12:05
2115

Віддати шану захисникам нашої держави та висловити щиру вдячність і повагу всім тим, хто захищає наш спокій, прийшло чимало людей, серед яких були представники влади, керівники установ та організацій, трудові колективи, учасники та демобілізовані бійці АТО, ветерани ОУН-УПА та Другої світової війни, духовенство та громадськість міста.

У суботу, 14 жовтня, захід розпочався хвилиною мовчання, спільною молитвою та покладанням квітів до пам’ятної стели «Герої не вмирають», пам’ятного знаку «Борцям за волю України», Пагорбу Слави та стели воїнам Афганцям, – йдеться на сторінці Любомльської районної ради у facebook.

Датою свята не випадково обрали 14 жовтня, адже саме в цей день відзначають і День українського козацтва, символом якого була Богородиця, і річницю утворення Української Повстанської Армії.

Нагальна потреба у такому святі особливо гостро постала після російської анексії Криму та окупації частини Донбасу. Свято мужніх та хоробрих захисників Батьківщини за нинішніх обставин потребує особливої уваги.

Звичайно, крім пам’яті про людей, котрі відстоюють цілісність нашої країни, захищаючи кожного з нас, день покликаний підняти дух народу, патріотизм, усвідомленість та любов до України.

1

1

1

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024