Любомльська ОТГ: на одне депутатське крісло претендує понад 10 людей

13 Жовтня 2017, 19:05
2873

На Волині завершився процес висування кандидатів на посади голів і депутатів ОТГ для участі у наймасштабніших для області виборах. Оцінивши результати, консультант із правових питань Асоціації міст України Валентин Малиновський зауважив, що боротьба буде запекла.

Річ у тім, що за один депутатський мандат у середньому «воюватиме» майже п’ять кандидатів у депутати, а за портфелі голів ОТГ – 3,5 особи, – повідомили у Волинському регіональному відділенні АМУ.

Приємний той факт, що серед тих, хто хоче в майбутньому керувати об’єднаними територіальними громадами 52 самовисуванці, а це більшість.

«Завершився процес висунення кандидатів на посади голів і депутатів ОТГ на перших виборах 29 жовтня. За 19 портфелів голів ОТГ змагатимуться 68 претендентів, а в середньому по 3,5 на один. Найбільше, у Любешівській ОТГ – 8, а найменше – Оваднівській та Зарічанській по одному претенденту на посаду голови.

422 депутатські мандати виборюватимуть 2084 кандидати або 4,9 претендента на один мандат.

Найбільше, у Любомльській ОТГ – 10,1, найменше у Сераховичівській ОТГ – 2,9.

Щодо партій, то у виборах беруть участь 14. Найбільшу кількість кандидатів у депутати висунули УКРОП – 376 і ВО «Батьківщина» – 298.

Ось така серйозна конкуренція, що з кожними виборами зростає, підтверджуючи вагомість ОТГ у місцевому самоврядуванні», – переконаний консультант АМУ. 

Коментарі
14 Жовтня 2017, 00:13
У цьому винна система виборів за партійними списками. Чому? Бо за правилами цієї системи кожній партії дається право завести в раду одного депутата при умові коли партія долає барьер у 5 відсотків голосів. Інші кандидати зможуть отримати мандат якщо партія набирає ще більший відсоток голосів, тобто кандидат названий першим номером від партії проходить в раду автоматично, інші фактично вже змагаються між собою в кого більше набраних голосів той проходить наступним. Перший номер не змагається ні з ким. Йому більш за усіх вигідно щоб було найбільше кандидатів. Ось і вся причина того що у Любомльську ОТГ 10.5 кандидатів на один депутатський мандат. Тут саме основне щоб партія затвердила першим номером у списку, а далі потрібно шукати хто на тебе попрацює тому це заслуга тих хто йде першим номером у списках.
14 Жовтня 2017, 03:26
глянучи в списки диву-дивуєшся з перших номерів Жолоб,Строцюк,Куць,Теребуха,Хом'як,Дзядук,не рада буде а клініка
14 Жовтня 2017, 18:20
влучно сказано про клініку - для цього ми йдемо галосувати, щоб не було цієї клініки
15 Жовтня 2017, 02:10
Ознайомився із списками кандидатів до Любомльської ОТГ, таке враження, що вся районна рада на чолі із Сущиком хоче переміститись в міську раду. Хлопці виходить Ви не пенсіонери. а супермени!
17 Жовтня 2017, 13:00
Аналітику: - За партійною системою в раду будь якого рівня проходить той депутат який набрав найбільше відсотків по свому округу. тобто партія виборола 50% по ОТГ це 13 місць, то в раду пройдуть депутати які мають найбільший відсоток підтримки по свому округу від партії і це ніяк не залежить від місця у списку. <br/>РS читай закони, а не пишеш дурню
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром