Випускникам розповіли про важливість правильного вибору професії

12 Жовтня 2017, 21:05
1375

Служба зайнятості щороку проводить низку заходів, спрямованих на профорієнтацію молоді .

У четвер, 11 жовтня, спеціалістами Любомльського районного центру зайнятості були проведені профорієнтаційні уроки в Столино-Смолярській, Гороховищанській загальноосвітніх школах І-ІІ ст., Забузькій ЗОШ І-ІІІ ст., – йдеться на сторінці facebook районного центру зайнятості.

Метою зустрічей було донести до майбутніх випускників інформацію про розмаїття професій і основні правила вибору професії, сформувати у школярів відповідальне ставлення до планування професійної кар’єри за допомогою розширення знань про світ професій.

Старшокласники дуже часто не знають сучасних запитів і вимог ринку праці, попиту на ті чи інші професії, здебільшого прагнуть набути модних нині фахів: фінансиста, менеджера, економіста, юриста, журналіста. Внаслідок, після випуску з вузів, вони поповнюють армію безробітних.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг та профорієнтатор центру зайнятості Надія Акіф’єва ознайомила школярів з барометром професій та шляхом прагматичної дискусії з школярами зійшлися на думці, що сьогодні в країні потрібні робітничі руки, то ж робітничі професії завжди актуальні і затребувані на ринку праці.

Ще один висновок, який зробили учні – це чітке усвідомлення свого професійного вибору та виховання тих рис характеру , що допоможуть молодій людині стати успішним в житті.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024