Гунчик підтримав пропозицію реставрації палацу Браницьких у Любомлі

04 Жовтня 2017, 10:31
2192

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик здійснив робочу поїздку на Любомльщину, де провів прийом громадян з особистих питань.

У понеділок, 2 жовтня, розповісти про наболіле та знайти відповіді на свої запитання змогли жителі Любомльського району і не тільки, – про це інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації на своїй сторінці facebook.

Читайте також: «На будівництво школи на Любомльщині потрібно більше 70 мільйонів гривень».

Перший заступник голови Любомльської райдержадміністрації Олександр Герасимчук, спільно із Любомльським міським головою Романом Ющуком та депутатом обласної ради В’ячеславом Богданом працювали поруч із Володимиром Петровичем та намагалися спільно, кожен на своєму рівні, вирішити проблеми громади.

Так, продовжує залишатись однією із важливих інфраструктурна тема – ремонт місцевих автошляхів та пошуки фінансування. І якщо у поточному році відремонтувати усі проблемні дороги не вийде, то у наступні два-три роки така перспектива існує. Розглянути і внести пропозиції стосовно окремих місцевих доріг до переліку автошляхів, які ремонтуватимуть у 2018-му році згодився Роман Васильович.

Окрім дорожніх об’єктів, представники органів місцевого самоврядування, сільські голови намагаються зберегти соціально-культурну сферу, розраховуючи на кошти Державного фонду регіонального розвитку, субвенцію на соціально-економічний розвиток окремих територій.

«Обговорювані питання були досить непростими, починаючи від ремонту палацу (палац Браницьких – авт.), завершуючи дорогами. Досягли деяких домовленостей із місцевими структурами влади, говоритимемо про співфінансування, але хочу наголосити, що більшість із переглянутих документів (під час прийому – авт.) уже подані, свого часу, до обласної ради в рамках обласного соціально-економічного розвитку і, на жаль, не пройшли. Нині, обласна рада продовжує вирішувати питання фінансування проектів поза межами обласного фонду регіонального розвитку», – резюмував Володимир Гунчик.

А це значить, що пропозиції, напрацьовані сільськими селищними головами, продовжують залишатися поза увагою депутатів місяцями, а то й роками – про це розповіли самі жителі Любомльщини. Дотримуючись такого принципу, на переконання голови облдержадміністрації, досягти якісного розвитку області буде неможливо.

Палац Браницьких – пам’ятка архітектури національного значення та водночас – краєзнавчий музей, однак нині потребує серйозних капіталовкладень. Аби зрозуміти у якому напрямку працювати, аби кошти для відновлення будівлі та збереження безцінних експонатів усе ж були, до керівника найвищої виконавчої гілки влади в області звернувся директор музею.

Приміщення закладу давнє: проблеми з дахом та покрівлею, старими балками, кроквами, тому цілком може стати аварійним.

Оскільки на ремонт будівлі потрібна чимала сума, Володимир Гунчик запропонував провести роботи у кілька етапів – спочатку укріпити дах, а потім займатися внутрішніми та фасадними роботами. Пропозицію підтримала і місцева влада, запевнивши, що долучиться до співфінансування та, у кілька черг, допоможе відремонтувати архітектурну пам’ятку. 

Коментарі
04 Жовтня 2017, 16:30
Молодці. Уважніше перевіряйте текст
04 Жовтня 2017, 16:56
Передвиборча тріпотня
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024