На Любомльщині стартували вибори в об’єднаних територіальних громадах

11 Вересня 2017, 10:23
1742

У 19 об’єднаних територіальних громадах області, де вибори пройдуть 29 жовтня, цими вихідними розпочалася виборча кампанія. 

Про це повідомили у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Це наймасштабнші вибори в ОТГ за роки реформування, адже у 2015-му об’єдналося лише п’ять громад, а торік – десять. Окрім того уперше на Волині голосування відбудеться у найбільшій ОТГ краю – Любешівській, де живе майже 30 тисяч людей.  

Також уперше вибиратимуть владу в Любомльській міській ОТГ сформованій на базі райцентру та довколишніх селах.

«Більшість цих ОТГ створені за сприяння та участі експертів проекту «ПУЛЬС» Асоціації міст України – Василя Грома, мене,Анатолія Банери та виконавчого директора Волинського регіонального відділення АМУ Богдана Самойленка.

З 1 липня 2016 року було понад 50 консультаційних виїздів у всі райони Волині, крім того мали місце участь експертів у громадських обговореннях, сесіях місцевих рад, проведення практикумів, виїзди з обміну досвідом, надання консультацій. Усе це дало такий результат», – переконаний консультант із децентралізації та правових питань Асоціації міст України у Волинському РВ АМУ Валентин Малиновський.

Із його слів особливо відповідальний вибір перед ОТГ, які ОДА вважає неперспективними: Сераховичівською, Смідинською, Велимченською.

«Однак, ми підтримали ці громади, бо вважаємо, що людям, які прагнуть кардинально змінити своє життя, необхідно дати шанс! Радіємо за Колківську ОТГ, що в боротьбі з головою РДА, з нашою допомогою все ж відстояла своє право на європейський шлях розвитку!

З 2015-го чекала цих виборів Оваднівська ОТГ. Уперше на Волині обиратимуть у найбільшій ОТГ – Любешівській, де живе майже 30 тисяч людей. Також уперше голосуватимуть за владу у місті-райцентрі Любомлі та довколишніх селах», – підкреслює пан Малиновський.

Експерт Волинського РВ АМУ також радить решті краян активізуватися і завершувати процес об’єднання, адже цьогоріч у грудні на нас чекають ще одні вибори в ОТГ.



Коментарі
11 Вересня 2017, 23:20
Голосую за свободу!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром