«Ягодин»: українець намагався безконтрольно везти автомобіль польської реєстрації

09 Вересня 2017, 17:21
1593

Вночі у суботу, 9 вересня, в пункті пропуску «Ягодин» на українсько-польському державному кордоні військовослужбовці Луцького загону виявили громадянина, який намагався потрапити до України минаючи прикордонно-митний контроль.

Близько опівночі повертаючись із сусідньої Польщі 28-річний житель Любомля обрав для оформлення в пункті пропуску смугу руху «зелений коридор», – повідомляє сайт Держприкордонслужби України.

Після огляду його транспортного засобу він, сподіваючись на нічний час, неуважність охоронців кордону та намагаючись не привертати уваги, почав рухатись поміж інших подорожуючих повз лінію паспортного контролю на виїзд із пункту пропуску.

Однак прикордонник з перевірки паспортних документів помітив порушника та встиг подати команду «Бар’єр», за якою були поставлено пристрої для примусової зупинки та блокування транспортних засобів.

У правопорушника було виявлено контрольний талон, який він мав віддати на виїзді з пункту пропуску, з уже підробленими відмітками прикордонної та митної служб. Згодом він зізнався, що таким чином намагався безконтрольно ввезти до України автомобіль «Фольксваген Пасат» польської реєстрації.

Наразі на громадянина складено адміністративні документи за порушення державного кордону, режиму пункту пропуску та злісну непокору законній вимозі прикордонного наряду, рішення по якими винесе районний суд.

Крім цього порушника очікує кримінальна відповідальність за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків».

Разом з автомобілем він був переданий слідчо-оперативній групі Любомльського відділу Нацполіцї.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром