На Любомльщині з робочим візитом побував Гунчик

17 Серпня 2017, 15:27
1554

У вівторок, 15 серпня, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик побував у Любомльському районі.

Першу робочу зустріч очільник області провів із Любомльським міським головою Романом Ющуком, першим заступником голови районної державної адміністрації Олександром Герасимчуком, головою районної ради Миколою Сушиком, депутатами обласної та міської ради, керівниками управлінь, відділів та  структурних підрозділів райдержадміністрації, представниками громади, – повідомляють у РДА.

У контексті зустрічі обговорили питання створення об’єднаної територіальної громади на базі міста Любомля та перспективи її розвитку. Керівник найвищої виконавчої влади в області підтримав ініціативу будівництва у місті потужного спортивного комплексу та пообіцяв долучитись до реалізації проекту. До того ж, у постанові Кабінету Міністрів України, яка регламентує обсяг субвенційних коштів з Державного фонду регіонального розвитку, чітко зазначено – 10% заявлених інвестиційних проектів повинні стосуватися розбудови та покращення спортивної інфраструктури. Тож перші кроки для вирішення зазначеного завдання будуть робити вже цьогоріч.

Обговорили і рівень надання медичних послуг у контексті району. Володимир Гунчик вважає, що медична реформа повинна розпочинатись із первинної ланки медицини – створення потужних амбулаторій, адже саме у них громада отримує першочергові послуги.

– Ми маємо усі можливості, аби створити у Любомльському районі потужну лікарню інтенсивного лікування другого рівня, яка консолідуватиме в собі обслуговування хворих Любомльського та Шацького районів. Напередодні створення об’єднаної територіальної громади, ми повинні говорити з вами про реальні речі. Окрім того, беру на себе зобов’язання максимально підтримати ті програми і починання, які будуть в Любомльській та інших новостворених громадах, – резюмував Володимир Петрович.

Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області доручив Любомльському міському голові Роману Ющуку, враховуючи специфіку району, спільно з представниками місцевої влади, тих сільських рад, які планують увійти до новоствореної ОТГ, сформувати перелік пропозицій та визначити пріоритетні об’єкти і напрямки роботи. Окрім того, Володимир Гунчик зауважив: не потрібно забувати і про екологічну, туристичну привабливість району, звернути увагу на систему каналізування та дорожню інфраструктуру.

– Я розраховую на вашу підтримку і допомогу. Давайте спільно визначати пріоритетні завдання і виконувати їх. Робімо усе для того, аби нашим дітям жилося краще, – звернувся до громади голова облдержадміністрації.

Опісля зустрічі з керівництвом міста, Володимир Петрович оглянув роботи з реконструкції майбутнього приміщення центру надання адміністративних послуг, котельню, яка обслуговуватиме будівлю, працюючи на твердопаливній сировині, та капітальний ремонт вулиці Української армії у місті Любомлі.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024