Ремонт по-любомльськи: у гімназії зірвали стару підлогу, не маючи коштів на нову

12 Серпня 2017, 11:00
1648

На позачерговій сесії Любомльської районної ради, яка відбулась 9 серпня, найбільше дискусій викликала пропозиція виділити 150 тисяч гривень на заміну 242 квадратних метрів підлоги у коридорі районної гімназії.

Ремонту підлога у закладі потребувала давно, адже вона справді була в жахливому стані. На минулій сесії на ці потреби виділили 50 тисяч гривень, як і просили у клопотанні освітяни. Ще тоді депутати цікавилися, мовляв, чи не замала сума. Отримавши ствердну відповідь, народні обранці відповідну суму передбачили, – пише Кордон.

Невдовзі у шкільному коридорі позривали всю підлогу. Тут якраз і з’ясувалося, що насправді грошей на ремонт потрібно набагато більше — майже 200 тисяч гривень. Відтак, виникла цікава ситуація: підлога зірвана, а коштів на нову фактично немає, і де їх взяти — невідомо. А перше вересня — не за горами.

Така «самодіяльність» викликала обурення депутатів, які ще на засіданні бюджетної комісії вимагали від керівника відділу освіти Анастасії Савош пояснень, як таке могло статися, і хто в цьому винен (директор навчального закладу самовільно так зробила чи відділ освіти дав їй відповідне розпорядження), а також — пред’явити розрахунок вартості, дефектні акти, інші документи.

Відповідаючи на шквал депутатських запитань і претензій, очільниця галузі зазначила, що провела на цю тему бесіду з керівником гімназії, але звільняти чи оголошувати догану не буде з огляду на те, що «людина багато років пропрацювала в освіті і хотіла як краще».

При обговоренні багато наголошувалося й на забезпеченні належної якості робіт. Звучали також пропозиції утворити депутатську комісію, яка проконтролювала б, на що саме використовуються кошти, які виділяє районний бюджет.

Врешті, після тривалих обговорень 150 тисяч на горезвісну підлогу депутати таки виділили, адже, справа все ж потрібна, інше питання — у який спосіб вона реалізовувалися. Разом з тим було вирішено удосконалити для розпорядників бюджетних коштів порядок підготовки клопотань з тим, щоб ситуація на кшталт «ми підлогу зірвали, а ви давайте гроші» більше не повторювалася.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024