Гупали: на День села співали росіяни

10 Серпня 2017, 13:40
7953

Святкування Дня села Гупали у Любомльському районі відбулося 6-го серпня. Жителі населеного пункту про рідний край складають вірші та записують пісні на професійних студіях, серед них чимало талановитих музикантів.

Попри спеку, у неділю, післяобідньої пори на дійство зібралося близько сотні людей. Зі слів місцевої жительки Анни Голядинець, назва населеного пункту пішла від дивних звуків «Гуп – гуп!», які видавав унікальний птах, що колись водився в лісових масивах хутора. Згадка про поселення, як зазначає жінка, датується 1700 роком, про що свідчить знак при в`їзді в село, – пише Кордон.

Привітати громаду прибув депутат Любомльської райради Ігор Торба.

Сільський голова Олександр Лукашук теж долучився до привітань та організував приготування плову за гупалівським рецептом. Усіх охочих почастували цією фірмовою стравою. Подавали також окрошку. Депутат районної ради Іван Федонюк наймолодших учасників концерту пригостив тортом. В той час зі сцени лунало мелодійне соло молодого курсанта-саксофоніста.

Окрім місцевих аматорів, серед учасників концерту був дует підлітків із Нововолинська, тріо у складі двох рідних сестер та чоловіка однієї з них, що прибули із Сургуту. Росіяни, які приїхали до родичів, напередодні свята спеціально розучували українську пісню. Із сусідніх Згоран запросили  колектив «Водограй». Були організовані й сімейні номери: братів і сестер, матерів та доньок, навіть люди літнього віку долучились до виступу.

1




2

1


1





1





 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром