У Любомлі роботодавцям розповіли про зміни у законодавстві про працю

10 Серпня 2017, 12:04
1328

У Любомльському районному центрі зайнятості спільно з представниками Управління Держпраці у Волинській області проведено бліц-навчання на тему: «Нове в законодавстві про працю».

Про це повідомляють організатори заходу.

Відкрила захід заступник директора районного центру зайнятості Світлана Васейко, яка змістовно охарактеризувала стан ринку праці, згадала про негативний вплив безробіття та його наслідки, надала пропозиції щодо подальшої співпраці зі службою зайнятості, докладно розповіла про послуги, які надає служба зайнятості роботодавцям. Також націлювали присутніх на використання можливості компенсації єдиного внеску, стажування та робіт тимчасового характеру, закликали до співпраці на основі врахування інтересів роботодавця та усвідомлення ним важливості та корисності для суспільства і конкретної людини участі у сприянні працевлаштуванню тих людей, які відчувають у тому нагальну потребу. Також звернуто увагу на сучасні технології, які використовує служба зайнятості у своїй роботі: відео резюме, скайп-співбесіди, електронної реєстрації безробітних.

Виступ заступника начальника відділу Управління держпраці у Волинській області Наталії Гані був особливо цікавим для присутніх. Фахівець розповіла про зміни у Кодексі законів про працю України, про відповідальність за порушення законодавства про працю та особливості здійснення державного контролю законодавства про працю, відповідно до Постанови КМУ від 26.04.2017 року № на95, яка вступила в дію з 16.05.2017 року. Також проговорено про мінімальні гарантії в оплаті праці, відповідальність за порушення законодавства про працю, особливості здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Аудиторія активно приймала участь в обговоренні, ставила питання, на які були отримані кваліфіковані та змістовні відповіді.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024