Зі сварками і криками у міськраді нарешті ухвалили бюджет

05 Серпня 2017, 13:40
3093

Днями відбулося 2-ге пленарне засідання 19-ї чергової сесії Любомльської міської ради.

Участь у засіданні, мабуть, через спеку й літні канікули, проігнорувало близько десяти депутатів. Їх кількість упродовж тригодинного зібрання постійно змінювалася, інколи навіть не вистачало кворуму для голосування, і любомльчани, які прийшли для вирішення власних питань, особисто запрошували своїх же обранців.

Жваве обговорення розпочалося під час корегування коштів, яке згодом переросло у словесні баталії з образами і з’ясуванням особистих антипатій.

Понад годину депутати не могли дійти згоди, скільки і куди виділити.

В.о. начальника районного відділу освіти Сергій Пасаман розповів, що вдалося зробити за кошти, які виділили депутати районної ради, і скільки потрібно на заміну вікон у ЗОШ №3.

Частина відстоювала клопотання районного відділу освіти про надання грошей для заміни вікон у ЗОШ №3 та на ремонт у районну гімназію, інша переконувала, що негайно потрібно розпочинати реконструкцію центральної площі, яка теж у плачевному стані.

Читайте також: «Площа за понад 1,5 мільйона гривень важливіша за здоров’я 537 учнів школи №3?»

Вагомим аргументом було те, що з Держбюджету вже виділена субвенція у розмірі 300 тисяч гривень на співфінансування. Тому, якщо зараз не внести свої кошти, втратимо її.

Депутати це розуміли, але й дітей у холодних класах не хотіли залишати. Рахували-мудрували, як вийти із цієї ситуації. Хтось пропонував відкласти співфінансування до корегування бюджету за 9 місяців надходжень, хтось підтримував ідею, що площу вже давно треба робити.

«Кожною вулицею ходять діти й дорослі, їздять машини, дороги спочатку треба до толку довести, а не будувати фонтан і «закопувати» гроші у 1200 квадратів бруківки. Я проти площі.

У жовтні будуть вибори до об’єднаної громади, от після них і робіть центр міста, а зараз потрібно всі «хвости» підтягнути», – висловила свою позицію депутат Вікторія Лізарова.

Частина колег підтримала її думку і не проголосувала за запропонований розподіл коштів. Питання знову «завалили», але вирішили таки знайти вихід із ситуації, що склалася.

Після озвучених депутатами пропозицій на голосування було поставлено питання про виділення 50 тисяч гривень районній гімназії, 200 тисяч – на співфінансування площі і 97 тисяч 900 гривень – на заміну вікон у ЗОШ №3. Це рішення підтримала більша половина народних обранців.

Коментарі
05 Серпня 2017, 20:05
Ось так, депутат, завідувач ДНЗ №1 Вавриш Н.І. відносить до колектву.
07 Серпня 2017, 02:04
виключить Жоре микрофон не хай керує циганським табором
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024