Мама однорічної дівчинки, яка хвора на рак, дякує за порятунок дитини

29 Липня 2017, 13:42
5290

Уже півроку маленька Кариночка Вербінська із Запілля бореться з підступним раком: позаду кілька складних операцій, попереду – курси хіміотерапії та довготривала реабілітація. Рідні безмежно вдячні всім за кожну перераховану гривню, за щирі молитви та слова підтримки.

Мама дівчинки, Тетяна, написала в редакцію газети «Новий погляд+» лист-історію їхньої виснажливої боротьби, в якій вони обов’язково будуть переможцями.

«Все розпочалося 16 лютого, коли ми попали в лікарню у Любомлі з ацетоном. Каринка рвала раз за разом, з’явився понос. Вісім днів тут лікувалися, але безрезультатно. Тоді нас направили в обласну інфекційну лікарню в Луцьк, де ми пробули ще 11 днів. Спочатку донечці полегшало, але на четвертий день у неї почався запор, вона рвала по два-три рази на добу. Зробили УЗД всіх органів, після чого нас направили до хірурга в обласну дитячу лікарню. Він сказав, що все нормально з кишечником, а в гастро-ентеролога виникли підозри на циліакію (агліадинову дієту). Вкотре здали всі аналізи, але цей діагноз не підтвердився.

На той час Каринці було 10 місяців, її ручки і ніжки були настільки поколоті, що вона перестала ходити. Казали, що не підходить лактоза, я перестала годувати грудним молоком. Потім з’явився дисбактеріоз. Зробили УЗД серця, тім’ячка й інших органів. Викликали невролога, який направив на комп’ютерну томографію.

20 березня у донечки виявили пухлину. Через два дні поставили діагноз: об'ємний утвір задньої черепної ямки. Необхідно було якнайшвидше видалити новоутворення, і нас направили в інститут нейрохірургії ім. А.П. Ромоданова в Київ на операцію.

24 березня ми приїхали у столицю. В інституті підтвердили діагноз і повідомили, що пухлина така велика, що почала набиратися рідина в головному мозку. Тому під час першої операції вставили лише шунт. Але Каринці ставало все гірше. Зволікати не було часу, і лікарі пішли на ризик.

30 березня провели дуже складну операцію, після якої донечка була в критичному стані, втратила багато крові, легені стали майже сухі. Та на вечір вона почала рухати ручками і ніжками, її довелося прив’язувати. Каринка навіть пробувала «агукати». Але вночі їй знову стало погано, і терміново провели другу операцію: вставили тимчасовий вентрикулярний дренаж, а через два дні – шунт.

Була висока температура, великі набряки, постійно мінялися аналізи. Ці дні перетворилися на запеклу боротьбу за життя як донечки, так і медичних працівників. З Божого благословення, завдяки старанням лікарів, усім, хто щиро молився за Каринку, вона вижила.

Після гістології пухлини виявилося, що новоутворення злоякісне, і в донечки діагностували рак. Через місяць після операції зробили МРТ голови, шиї, спини і найшли в сьомому шийному хребцю маленьку пухлину. Оперувати там не можна, одна надія на хіміотерапію.

Але в Каринки розвинувся бульбарний синдром (вона не може самостійно ковтати), від якого пішло запалення легень. Поставили трахеостому в шийку, але виникло запалення ліквору, довелося вийняти шунта і поставити тимчасовий вентрикулярний дренаж.

Донечка пробула в реанімації 38 днів, і лише 8 травня її віддали мені в палату. Стан весь час мінявся, запалення ще й досі не пройшло. 6 липня зробили ще одну операцію: переставили дренаж, бо думали, що від нього йде запалення.

Нещодавно через ендоскоп побачили в голівці маленьку пухлину, ми не знаємо, чи вона росте. Нема куди вже відкладати хіміотерапію. Та 19 липня Каринці знову зробили операцію, поставили другий дренаж, той став протікати.

Грошей іде дуже багато, буває, за тиждень витрачаємо до 20 тисяч гривень, на другий – 5–10 тисяч. Антибіотики весь час міняються (коломіцин, зівокс, левофлексацин, цефепім, меронем, так само гормональні, протигрибкові, їх дуже багато). Значна частина коштів йде на фізрозчин, на суміші, різні кашки.

За приблизними підрахунками вже пішло близько 200 тисяч гривень. Але дякуючи добрим людям, рідним, односельчанам, друзям, які допомагають усі ці місяці, ми назбирали 172 тисячі. Зараз нам допомають фонди «Жити завтра» та «Запорука».

Вдячна працівникам газети «Новий погляд+» за благодійні акції «Ярмарок життя» та «Я біжу за тебе», участь в яких взяли майстрині-рукодільниці, які подарували свої вироби на продаж, читачам та небайдужим людям, які відгукнулися. Ви всі дуже багато зробили для нас, а особливо для Кариночки.

Моя донечка дивиться на мене, слухає, що я їй говорю, все розуміє, але не може через трахеостому нічого сказати. Хоч і в лікарні, але вона таки зустріла свій день народження і продовжує боротися за можливість бути на цьому світі, бо дуже хоче жити.

За її жагу до життя та завдяки всім Вам, я просто не маю права опускати руки і навіть думати про те, що втомилася, як би важко не було. Вкотре хочу подякувати всім людям, які відгукнулися на нашу біду, не знаючи нас. Ви перераховували свої гроші на лікування, телефонували, підтримували, молилися, коли було дуже тяжко. Від щирого серця дякую».

5

Тетяна ВЕРБІНСЬКА

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024