Медики закликають Гройсмана підтримати госпітальний округ у Любомлі

28 Липня 2017, 17:31
5343

Лікарі ТМО Любомльського і Шацького районів на чолі з генеральним директором Володимиром Дибелем, депутатом Верховної Ради Ігорем Гузем та колишнім Міністром охорони здоров'я України Миколою Поліщуком записали відеозвернення до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням посприяти у створенні госпітального округу на базі ТМО в Любомлі.

«Шановний Володимире Боросивичу, я від імені свого колективу прошу підтримати рішення районних та обласної рад про створення госпітального округу на базі ТМО Любомльського і Шацького районів.

Ми зверталися до Вас, до виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, до Комітету Верховної Ради із листами, але відповіді так і не одержали», – звернувся Володимир Дибель.

«Це прохання не тільки моє, як депутата, людей у білих халатах, а й виборців, простих українців, які проживають тут, в озерному краї. Нам необхідні додаткові госпітальні округи. В нас є вагомі аргументи, які вже неодноразово озвучувалися.

Лікарня в Любомлі – найновіша на Волині, з хорошим устаткуванням, кваліфікованим персоналом. Тут два міжнародних пункти пропуску, майбутня курортна зона «Шацькі озера».

Ця територія однозначно заслуговує на додатковий госпітальний округ. Сесія обласної ради одноголосно підтримує наші вимоги, так також міські та районні ради. Це не маніпуляція, люди за нами, вони готові виходити і підтримувати нашу позицію, – підкреслив Ігор Гузь.

– Ми не бунтуємо, а просто переконуємо Вас заглибитися у проблеми і підтримати рішенням Кабінету Міністрів, щоб на Волині було не три госпітальні округи, а шість, зокрема й у Любомлі, Володимирі-Волинському та Камені-Каширському.

Ми дуже б хотіли, аби рішення захищало не людей у кабінетах у Києві, а виражало інтереси простих українців, які проживають на кордоні нашої держави».

2

«Реформи в медицині проводяться перш за все для пацієнтів, а медикам створюються умови та мотивація ефективно працювати, – наголосив Микола Поліщук.

– Чому я підтримую створення госпітального округу в Любомлі? Окрім вищеперерахованих переваг, хочу додати, що лікарня розміщена поблизу міжнародної траси, має сучасне обладнання, у медзакладі є все необхідне для надання як невідкладної медичної допомоги, так і планової. Навіть є дещо із високотехнологічного обладнання. ТМО у Любомлі повністю відповідає вимогам, які ставляться до лікарень госпітального округу».

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром