Кордони на Любомльщині охоронятимуть безпілотники

11 Липня 2017, 16:41
1612

Безпілотні авіаційні комплекси задля посилання моніторингу кордону почали використовувати прикордонники Луцького загону для моніторингу кордону.

Про це інформують у Держприкордонслужбі України.

Зокрема, наразі виконання польотів на повітряний моніторинг державного кордону та контрольованих прикордонних районів здійснюються зовнішніми екіпажами безпілотних авіаційних комплексів Львівського, Мукачівського, Подільського, Луцького прикордонних загонів, 10 мобільного прикордонного загону «Дозор» та Навчального центру ДПСУ.

Як зазначають у відомстві, польоти виконуються в межах зарезервованого повітряного простору за допомогою безпілотних авіаційних комплексів БпАК-МП-1 «Spectator-M». Зауважимо, безпілотний авіаційний комплекс БпАК-МП-1 «Spectator-M», що використовується в охороні державного кордону, розроблений вітчизняними виробниками та вже довів свою ефективність.

Наразі здійснено 14 таких польотів. В майбутньому планують збільшити активність використання таких авіаційних одиниць та за рахунок цього підвищувати ефективність контролю кордону.




Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024