Що дасть Згоранам вхід до Шацької об’єднаної громади?

09 Липня 2017, 12:19
2223

Днями команда експертів Офісу реформ Проекту ПУЛЬС АМУ працювала у Шацьку.

У зустрічі з експертами взяли участь очільники Шацької РДА Василь Голядинець та райради Сергій Карпук, Шацької об’єднаної територіальної громади Сергій Віннічук, працівники апарату селищної ради, голови сільських рад району та очільник Згоранської громади Олександр Лукашук, – пише Район.Шацьк.

На території Шацького району створено одну об’єднану громаду, але не в тому форматі, в якому визначено у початковому перспективному плані.

21 червня цього року Кабміном затверджено новий перспективний план, відповідно до якого на території району передбачено дві об’єднані громади: Шацьку (Самійличівська, Прип’ятська, Ростанська, Піщанська та Пулемецька сільради) та Світязька (Грабівська, Пульмівська та Світязька сільради).

Цей перспективний план також буде змінюватися, оскільки зараз керівниками району та селищною радою напрацьовується новий формат об’єднання: окрім того, що жителі Пульмівської та Грабівської сільрад уже більш тяжіють до об’єднання з Шацьком, а не Світязем, проводяться перемовини приєднати до Шацької ОТГ Згоранську сільську раду та прилеглої до Шацького Любохинську сільраду.

До речі, на зустріч приїхав також і Згоранський сільський голова Олександр Лукашук, але згодом його терміново викликали на роботу. Мета такого об’єднання – сконцентрувати в одній громаді території, в яких є велика перспектива розвитку туризму, вирішувати спільні проблеми з каналізуванням, благоустроєм територій та зеленим туризмом.

«Зараз у Згоранській сільській раді йде активне обговорення нашої пропозиції приєднатися до Шацької громади. У нас спільні проблеми в розвитку туризму, але в Шацька вже є деякі напрацювання щодо їх вирішення.

Якщо після результатів бальнеологічного дослідження регіону буде присвоєно статус курорту державного значення, це дасть значні переваги у відборі проектів та їх фінансуванні. Але на це потрібен час» – сказав Василь Голядинець.

У процесі об’єднання громад жителям сільських рад та їхнім керівникам потрібно прийняти виважені рішення, коли йдеться про створення потужної територіальної громади в межах північно-західної озерно-лісової частини Волині, що має величезний рекреаційний потенціал та вигідне географічне положення.

Коментарі
09 Липня 2017, 15:42
Нехай Шацьк дасть сам собі раду,а тоді буде об'єднуватись з Згоранами,а перспектива це поняття як в Азірова "папєрєднікі"
09 Липня 2017, 15:45
нехай спочатку покаже як дав раду і здобув сам собі,а в казки ми невірим
09 Липня 2017, 17:23
Шановні люди і депутати не ведіться на ці маніпуляції які штучно створює Гунчик,Голядинець і проститутка Ляшка депутат Вячеслав Богдан !!! Обьєднання з Шацьком автоматично відкине Вас на десять років назад,немає перспективи з ними обєднуватись вони тільки навколо Шацька мають три озера з занедбаною інфраструктурою,цих уродів особливо Богдана цікавить тільки ваша земля навколо двох озер!!!!!
09 Липня 2017, 18:20
А чому на такі збори не запрошують громаду села? чому у нас ніхто нічого не питає? ми не хочемо у Шацьку громаду, це тільки люди, хворі на шизофренію хочуть у Шацьк. Згоранці хочуть до Любомльської громади і будуть з Любомлем. А шизофреніки хай створюють собі курот в Шацьку і тішаться
09 Липня 2017, 18:38
згоранці! нам потрібно завтра громадою зібратися під стінами сільради і висловити недовіру голові і депутатам раз вони таке роблять за нашими спинами
09 Липня 2017, 18:56
повиносимо з сільради тих скотиняк на вилах і поженемо до самісінького Шацька
09 Липня 2017, 19:02
в АТО їх разом з Богданом, а то тільки землю вміють дерибанити
28 Січня 2019, 22:54
Да ще не всі землі толкнули,от і про яке Отг ви мрієте,Згор.голова дорвався до влади,дайте хоч мізинця вмочити
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром