В яку суму обійшлося зібрати випускника на прощання зі школою?

01 Липня 2017, 14:41
4478

Ось і відшуміли на Любомльщині випускні вечори в усіх одинадцятикласників. Уже в минулому прощання з рідною школою, вчителями та друзями-однокласниками. Нарешті позаду ЗНО, попереду – бурхливе студентське життя.

На свій такий особливий і довгоочікуваний день – випускний – з нетерпінням очікує чи не кожен школяр. Адже мріє одягнути вишукану сукню та гарне намисто або ж новенькі туфлі та піджачок.

Різноманітні кольорові сукні відразу впадали в око, кожна дівчина хотіла бути особливою.

«Я заздалегідь готувалася до випускного. Ще в листопаді купила плаття, сумочку та взуття. Звісно, не обійшлось і без пробної зачіски. Окремо ми готувалися до вальсу, аби вечір запам’ятався справді надовго.

В середньому з сімейного бюджету на мене витратили близько десяти тисяч», – підсумувала одинадцятикласниця Олена, яка вважає, що випускний є дуже важливим у житті кожного.

«Розтринькувати такі великі кошти на вбрання, яке ти, скоріше за все, одягнеш лише один раз – безглуздо, – каже абітурієнтка Аліна. – Можна мати гарний вигляд та зберегти кошти, адже попереду університетське майбутнє, де гроші точно знадобляться. Тому особливої уваги цьому не надавала, а зосередилася на іспитах. Загалом все обійшлось в три тисячі гривень».

Мама Валентина Миколаївна не шкодує про витрати на випускний:

«Це не просто день. Він надзвичайно важливий, сентиментальний та святковий, адже донька, яку ніби тільки-тільки вела за маленьку ручку в перший клас, виросла та вирушає будувати власне життя.

З нашого гаманця пішло до двадцяти тисяч, аби зробити це свято справді особливим, та окремо по триста гривень за ресторан і сто на подарунок школі».

Напевно, найменше всього заплатили за останній шкільний вечір хлопці.

«Я готувався не дуже довго, – зізнається випускник Ігор. – У червні в Ковелі підібрав костюм та взуття, які вартували шість тисяч гривень.

Родзинкою мала стати моя ексклюзивна краватка, яку довго обирав та, за порадою продавчині, придбав. Уявіть, яким було розчарування, коли побачив ще кілька випускників із такими ж».

Тоді й замислився, чи варто було так далеко їхати. А загалом все обійшлося у близько 7,5 тисяч гривень.

Авжеж були батьки, які витратили понад тридцять тисяч на свою дитину, або ж навпаки – менше трьох. Але чи вартий один вечір середньостатистичного кількамісячного заробітку?

Ірина САВОШ,

студентка І курсу ЛНУ імені І. Франка

Коментарі
02 Липня 2017, 12:43
А я вважаю,що не головне -за скільки ти сукню придбав,а як ти в ній виглядаєш,навіть у сукні з секонд хенду можеш виглядати на мільйон,і навпаки дорога сукня може зовсім не пасувати,а ще я думаю,що ціна вбрання залежить від сімейного достатку батьків випускника і від поглядів молоді,доречі 10 років тому я купувала сукню в нас на ринку за 80 гривень і виглядала в ній на всі 800)) так що майте голову і витрачайте з користю))))
02 Липня 2017, 17:04
Оксаночко, курс долара у 2007 році був 5 грн, виходить ваше плаття було 16 доларів.Ви знаєте, я закінчувала 12 років тому, і скажу чесно за 16 доларів плаття у нас нівкого не було, хоча школа сільська. В середньому батьки витрачала по 300-400 грн.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024