На Любомльщині лише троє учнів із 27 претендентів отримають золоті медалі

23 Червня 2017, 12:00
6476

У районі Зовнішнє незалежне оцінювання складали 252 учні, з них претендентів на золоті медалі було 27, а на срібні – 12. На жаль, лише менше половини їх виправдали надії.

Цьогоріч золотими медалістами стало три школярі: Денис Філіпчук (Машівський НВК), Мирослава Глух (Забузька ЗОШ) та Іван Драган (Вишнівський НВК), а срібними – 14.

Завідувач районним методичним кабінетом Любомльського відділу освіти Валентина Микитюк ось як прокоментувала цю ситуацію:

«На мою думку, причинами поганих результатів є неналежна підготовка вчителями та репетиторами учнів до ЗНО та значно легше пробне тестування.

По-перше, педагоги більшості шкіл нашого району, як тепер виявилося, значно завищували бали, що є недопустимим. Якби вони оцінювали знання школярів справедливо, то така ситуація у нас взагалі б не виникла.

По-друге, готуючись до ЗНО, учні та вчителі беруть за зразок збірники тестів минулих років та орієнтуються на пробне тестування, яке цьогоріч було легшим, ніж офіційне. Я зараз аналізую результати з української мови: більшість учнів готувалися до одного типу та складності завдань, а отримали зовсім інші.

Ще однією проблемою є орієнтація педагогів на обдарованих дітей. Але середня оцінка виводиться з урахуванням результатів і менш здібних учнів. Потім додаються бали обох категорій школярів і в сумі отримуємо дуже погану підготовку. Наприклад, з української мови це 7 балів. Вважаю, що це є образливим для учнів, які протягом кількох років старанно готувалися до ЗНО.

Особливо нас розчарували міські школи, так як тут більшість учнів готувалися з репетиторами, але жоден не підтвердив очікуваних результатів», – підсумувала розмову Валентина Василівна.

До речі, у Шацькому районі серед 85 одинадцятикласників золоті медалі отримали чотири учні: Дарина Козак і Христина Мегель (НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія смт Шацьк»), Тетяна Семенчук (Світязький НВК), Андрій Німець (Пульмівська ЗОШ), срібні – 3. Тільки двоє з усіх претендентів не підтвердили подання на відзнаку.

Коментарі
25 Червня 2017, 01:12
а Валентина Микитюк така вже компетентна у всіх питаннях,що просто дивуєшся її розумовим здібностям,,,,,,,як можно давати такі коменти,тільки на фестивалі обдарованих майже всі учні із міських шкіл. Взагалі відділ освіти у нас дуже профффффесіональний
25 Червня 2017, 10:43
питання не до В.Микитюк, а до випускників і вчителів: "А чому ви не хочете працювати?":Цьогрічний результата- це ганьба, міським вчителям добавку зняти пора давно, а то сильно розслабилися і всі заслужені ходили, при цьому і репетиторством займалися.
25 Червня 2017, 19:56
Чому ви накинулись на Валентину Микитюк, вона, що винна,що вчителі погано в школі навчають! Я за те, щоб нашим вчитилям платили гроші за успішність,тоді може діти дійсно почнуть вчитись без репетиторів, а то прийшла дитина зі школи і сиди над нею цілий вечір,бо вчитель не пояснив дітям все настільки,щоб вони зрозуміли!)))Саме смішно те,що коли йдуть діти на репетиторство до другого вчителя,то вчителі сердяться, чого не до його!))))P.S. Дорогі вчителі, не ображайтеся, це не стосується всіх вчителів району!)))
25 Червня 2017, 20:34
А в мене таке враження,що дехто дав інтервью,тай й сам коментарі пише.,,не можна так критикувати,а за руку на репетитерство ніхто не тягне ,
29 Червня 2017, 03:23
Тяне ,бо що б несидіти до опівночі ,пояснючи тему яку мав пояснити вчитель, чи слова вчити з іноземних мов які має вчитель пояснити як вимовляти чи читати ,то береш ту дитину і ведеш ,а куди дінешся,хто має навчити дитину всьому цьому мама чи вчитель.непідеш то ще придереться, а що мама не могла повчити з тобою .Вже зовсім вчити не хочуть а тільки на репетиторів і розраховують,що дитина прийде підготовлена ....і я підтримую пані Ніну що потрібно за успішність платити,от тоді і побачим хто чим займається.....
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024