Як працювала митниця у перший день безвізу

13 Червня 2017, 17:51
1945

Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Ягодин» – найбільше «вікно» України в Європу: перетинати кордон саме тут вигідно, бо це – прямий і найкоротший шлях між Києвом, Варшавою та Берліном...

Пропускна спроможність даного пункту пропуску – до 4 тисяч одиниць автотранспорту та 10 тисяч громадян за добу. Перші 12 годин дії безвізового режиму України з країнами ЄС на кордоні в Ягодині минули спокійно, без ажіотажу, – повідомляє Телевізійний центр «Ковель».

«Значного збільшення пасажиро-транспортного в перші години безвізу не спостерігалось. Працює 27 смуг руху в обох напрямках. Всі місця прикордонників обладнані устаткуванням для біометричного зчитування паспортів та підключені до баз даних Інтерполу», – говорить речник Луцького прикордонного загону Олег Личковський.

Подорожній Сергій Гурко подає на оформлення прикордонникам свій біометричний паспорт. Кілька хвилин – і перевірку завершено.

«Людям легше перетинати кордон. Багато можливостей з'явиться. Звичайно, це позитивно...», – каже чоловік.

Для уникнення можливих непорозумінь під час перетину кордону співробітники Держприкордонслужби, у разі потреби, готові надати вичерпну консультативну допомогу.

«Безвізовий режим передбачає подорожі тільки за біометричними паспортами. Це саме стосується і дітей. Громадяни, які слідують із закордонними паспортами старого зразка, можуть подорожувати за наявності візи.

Прикордонники суміжних країн можуть запитати при перетині кордону про зворотній квиток, бронювання готелю, медичну страховку та поліс цивільного страхування власників транспортних засобів. Обов'язковою є також фінансова спроможність подорожнього...», – каже Олег Личковський.

За першу добу, відколи запрацював безвіз, кордон з біометричним паспортом в Ягодині перетнули понад 140 осіб.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром