За що платитимуть жінки під час пологів

13 Червня 2017, 15:04
2046

Після запровадження медичної реформи не всі операції робитимуться безкоштовно, натомість це не стосується мінімальних послуг щодо пологів.

Про це заявила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я у ефірі 5 Каналу.

«На пологи мінімальні послуги будуть надаватися безкоштовно. Жінка прийде до пологового будинку, буде мати лікаря, який чергує у той день.

Також надаватимуться всі витратні матеріали, як на нормальні пологи, якщо потрібен кесарів розтин, то буде операція, і всі витрати буде покрито. Але, коли жінка хоче сама бути в палаті, якщо вона хоче специфічного лікаря або додаткові якісь послуги, тоді вона матиме співоплату», – зазначила посадовець.

Щоправда, за її словами, не всі процедури та не всі операції робитимуться з самого початку, оскільки немає достатнього фінансування.

«Але ми будемо розуміти, якщо це планова операція, не екстрена, бо екстрена операція буде безоплатною, на планову буде чіткий тариф і буде всім прозоро повідомлено та чітко буде сказано, якою буде співоплата.

Будуть додаткові програми, які допомагатимуть пацієнтові співоплатою, бо є такі пацієнти, які економічно не в змозі заплатити, так само як є субсидії», – додала Супрун.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром