Юлія Тимошенко: За переплату за газ при Януковичу мають відповідати ті, хто нині при владі

08 Червня 2017, 14:05
1253

Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила на брифінгу в парламенті. Вона переконана, що ті, хто нині при владі, має сидіти у в’язниці за пограбування українського народу, якому продає дорогий газ.

Народний депутат зауважила, що принцип «бери або плати» – це типовий контракт для всіх європейських споживачів російського газу. За цим принципом наша держава впродовж восьми років існування контракту не заплатила жодної копійки. Юлія Тимошенко наголосила – «та істерика, яку зараз влаштували, – чиста пропаганда проти нашої команди».

Ґвалт, який прибічники Петра Порошенка з БПП та Радикальної партії здійняли навколо рішення Стокгольмського арбітражу, зокрема щодо відміни пункту «бери та плати», свідчать про істерику провладних кіл та намагання у будь-який засіб відібрати фактичну перемогу Юлії Тимошенко над її політичними противниками.

«У 2011 році Європейська комісія провела антимонопольне розслідування і чітко визначила, що це монопольна вимога, яка не може бути допущена в контрактах. Після цього всі крани ЄС  почали крок за кроком скасовувати принцип «бери або плати»: і Німеччина, і Чехія, і Словаччина і Польща. Тепер скасувала й Україна. І в цьому немає нічого екстраординарного», – зауважила Юлія Тимошенко.

Україна не платила 500 доларів за тисячу кубометрів в 2009 – 2010 роках. Згідно з вироком Печерського райсуду, підписаного суддею Кірєєвим, ціна на газ за контрактом становила 232,98 доларів тоді, як Польща сплачувала 500 доларів. Основна переплата за газ сформувалась за часів уряду Азарова, де міністром економіки був Петро Порошенко. Якщо ціни тоді були завищені, то за це разом з іншими колишніми урядовцями Януковича має відповідати і нині чинний Президент України. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024