Пункт пропуску «Ягодин» готують до безвізового режиму

23 Травня 2017, 16:44
1721

Волинські пункти пропуску намагаються максимально автоматизувати, аби забезпечити перетин кордону громадянами після запровадження безвізу.

Про це розповів начальник Волинської митниці Віктор Кривіцький, – йдеться на сайті Волинської регіональної дирекції НСТКУ.

З його слів, нині триває робота над проектом щодо максимальної автоматизації пункту пропуску «Ягодин».

«Наші прикордонники очікують, що в нас відбудеться збільшення руху на 10-15%, черги не будуть збільшуватися. Ми максимально зацікавлені в тому, щоб пришвидшити процедуру оформлення транспортних засобів, покращити рух на кордоні України. На Волині на 230 км кордону є 2 пункти пропуску. Нам потрібно збільшити пропоскну можливість нашого пункту», – каже Віктор Кривіцький.

Робота над проектом вже майже закінчена, а тому реалізувати його планують до кінця року. Одним із основних завдань пункту пропуску «Ягодин» є наповнення бюджету області, каже Віктор Кривіцький.

Нещодавно у працівників Волинської та Львівської митниць відбулася зустріч з польськими колегами, присвячена питанням функціонування автомобільних пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Для ритмічності і безперебійної роботи пунктів пропуску та боротьби з чергами українська та польська сторони обговорили запровадження у нашій країні системи попереднього повідомлення.

«По кожному пункту пропуску встановлені певні ліміти, якщо хтось не вкладається у графік, відбувається збільшення черг», – розповіла начальник управління організації митного контролю Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець.

З її слів, причини утворення черг на пунктах пропуску різні, і щоб вони не створювалися, необхідна злагоджена робота двох сторін – української і польської.

Пункт пропуску «Ягодин» щодня в одному напрямку пропускає до тисячі легкових автомобілів та до 250 вантажних, загалом – 45% вантажу, який прямує із Європейського Союзу. Волинські митники ставлять перед собою завдання ці показники наростити.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром