Депутати Любомльської міськради підтримали звернення щодо мораторію на продаж землі

13 Травня 2017, 10:50
2330

Звернення до Верховної Ради України щодо продовження мораторію на продаж сільгоспугіль народні обранці міста прийняли на позачерговій сесії 11 травня.

Про це пише Кордон.

«Вважаємо, що розпродаж нашого головного стратегічного багатства в даний час є передчасним і неприпустимим, оскільки більше 80 % селян проживають за межею бідності, і чи не єдиним засобом їхнього виживання є земля», — йдеться у зверненні.

На думку міських обранців, держава має дбати про розвиток сільського господарства, а не лобіювати меркантильні інтереси земельних латифундистів, основною метою яких при відкритті ринку землі є моментальна скупка головного багатства українського народу.

Водночас кроки по прискоренню запровадження ринку землі є зовсім незрозумілими в контексті розвитку нових територіальних громад, адже перспективу їх стабільного розвитку і благополуччя здебільшого пов’язують саме з раціональним використанням землі.

«Вважаємо, що прийняття запропонованого Закону України «Про обіг земель сільськогосподарського призначення» (який ініціювали Президент, Кабмін та Нацбанк — ред.) без референдуму в даний час є обкраданням власного народу та злочином проти нього. Українці повинні розумно торгувати не землею, а хлібом», — наголошують міські обранці та закликають нардепів відхилити згаданий законопроект.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024