Голова Вишнівської ОТГ взяв участь у семінарі «Перші кроки в ОТГ»

10 Травня 2017, 19:44
1461

Новообрані голови Вишнівської, Колодяжненської, Самарівської, Забродівської, Заборольської ОТГ, які поки що не вступили у повноваження, але за попередніми підрахунками виграли вибори у своїх територіальних громадах взяли активну участь у семінарі «Перші кроки ОТГ».

Про це пише Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

З метою ефективної організації налагодження діяльності новостворених ОТГ, формування виконавчих органів влади, проведення перших сесій в ОТГ та недопущення помилок на початках своєї діяльності і був організований 5 травня семінар «Перші кроки в ОТГ» за ініціативи Волинської облдержадміністрації та Центру розвитку місцевого самоврядування.

Досвід уже створених 15-ти громад Волинської області демонструє необхідність надання інформаційної, методичної та консультативної підтримки для новостворених ОТГ.

Анатолій Пархом’юк, директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування, розповів про порядок підготовки до скликання сесії, власне її проведення, настання юридичних фактів, пов’язаних із сесією та саму систему управління і необхідність ретельного формування виконавчих органів.

На заході також були присутні представники органів виконавчої влади, зокрема агро-промислового комплексу, фінансів, освіти, надзвичайних ситуацій тощо. Вони, в свою чергу, також надали ключову інформаційну підтримку, яку варто врахувати при формуванні системи управління в ОТГ.

За словами Анатолія Пархом’юка, надалі плануються зустрічі більш вузького формату, які будуть стосуватися окремих галузевих напрямків реформи децентралізації.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024