Обурені люди тримають облогу на міжнародній трасі Київ – Ковель – Ягодин

08 Травня 2017, 20:35
2289

Блокування траси міжнародного значення триває вже четверту добу.

Через скандальний Ковельський ветсанзавод на Волині перекрито вже дві траси. Крім того, люди погрожують заблокувати ще й залізницю, – повідомляє ТСН.

Так, мешканці сіл Ковельського району ще з 5 травня блокують трасу М07 Київ – Варшава через рештки тварин, які привезли сюди вночі 15-ма фурами та вивантажили просто посеред поля, неподалік від населених пунктів

1

Читайте також: «Третю добу люди блокують міжнародну трасу Київ – Ковель – Ягодин».

Як розповів ТСН.ua Микита Малютін, чиї батьки і сестра беруть участь у блокаді, активісти цілодобово ходять пішохідним переходом, не даючи проїзду автомобілям. Одні активісти змінюють один одного на посту, інші приносять їм з дому їжу.


За словами Микити, наразі активісти затримують автомобілі тільки на добу, а потім пропускають, а на наступну добу збирають інші автомобілі. Автомобілі з дітьми вони пропускають. Проте люди вже готові заблокувати і залізницю, якщо їхні вимоги – прибрати гнилі рештки тварин – не будуть виконані.


Водночас на простест піднялися і мешканці самого Ковеля, на окраїні якого розташований сумнозвісний ветсанзавод. Ковельська самооборона деякий час блокувала ту саму трасу М07, але в районі села Волошки, що на під'їзді до Ковеля, а також активісти перекрили трасу М19 Ковель-Луцьк в районі села Воля-Любитівська.


Ковельчани у свою чергу вимагають ліквідації ветсанзаводу, який перебуває у жахливому стані в вже давно потребував реконструкції та оновлення. Через застаріле обладнання завод протягом трьох років не переробляв рештки тварин, які продовжували звозити на нього з території усієї Волині.

1

Голова Поворської сільради Сергій Семенюк розповів, що ковельські активісти 10 травня збираються їхати в Київ на мітинг під Адміністрацією президента, щоб прискорити вирішення проблеми з ветсанзаводом, і сільські активісти також думають про те, щоб доєднатися до них.


Влада відреагувала на ситуацію поки що лише проведенням позачергової сесії Ковельської міськради, а також засіданнями комісії на обласному рівні, очолюваної губернатором Волинської області Володимиром Гунчиком

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром