Третю добу люди блокують міжнародну трасу Київ – Ковель – Ягодин

07 Травня 2017, 11:24
2991

Мешканці Ковельського району продовжують акції протесту. Причиною бунту стали смердючі гори мертвечини на околиці сіл, які зненацька виникли вночі. Відходи вивантажили на землі селян, і тепер це загрожує забрудненням річки та землі.

Третю добу поспіль на Волині селяни тримають в облозі міжнародну трасу сполученням Київ-Ковель-Ягодин. У довжелезній черзі стоять вантажівки, фури з продуктами, рейсові автобуси, у яких, зокрема, й шанувальники «Євробачення», – повідомляє ТСН.

Спалахам обурення намагаються запобігати поліцейські. З їх слів, ситуація в цілому спокійна, 

«Більше – словесна перепалка, але ми її припиняли. В принципі, все нормально, навіть є певне порозуміння між водіями і учасниками акції, навіть годують канапками», – розповів заступник керівника Ковельського відділу поліції Дмитро Антонюк.

«Вимоги людей цілком законні і мотивовані. Їм, на їхню територію, без їх відома, без згоди територіальної громади завезли відходи Ковельського ветсанзаводу», – пояснив голова Ковельської райради Андрій Броїло.

«Неважливо – порожні це землі чи людські паї. Це землі нашої громади. Навіщо людям це все?», – обурений сільський голова Поворської ОТГ Сергій Семенюк.

Для вирішення проблеми була терміново скликана позачергова сесія районної ради. Депутати вирішили, що якщо ветсанзавод державний, то й відповідати має держава. Голова району виправдовується, що ділянку для захоронення обирала обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки, і це був незаконний піщаний кар’єр, але машини туди не доїхали.

«Не туди потрапили трошки ці машини. Чи візьмуть вони назад ці відходи на ветсанзавод? Ні, не візьмуть. І тепер це наше питання. Ми маємо щось з ним зробити», – пояснив голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак.

Протестувальники дали чиновникам ще одну добу, але блокувати трасу не припинили. Якщо ж рештки тварин і птахів не вивезуть, селяни обіцяють перекрити ще й залізницю.

Поліція звертає увагу волинян, аби ті обирали інші маршрути для пересування, – йдеться в повідомленні правоохоронців.

У зв’язку з проведенням безстрокових мирних акцій протесту на території Волинської області з 10:00 7 травня планується перекриття руху на автодорогах «Луцьк – Ковель» у селі Колодяжне Ковельського району та «Ковель-Жовква» – селище Турійськ.

 

 
 
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром