Забужжя: ростуть нарциси, яким більше ста років

02 Травня 2017, 13:07
2127

У Забужжі, що на Любомльщині, на місці захоронення голендрів, переселенців голандсько-німецького походження, ростуть «історичні» квіти, яким від 80 до 200 років.

У лісовому масиві «Каминичі» знаходяться захоронення прибузьких голендрів. При вході на кладовище за ініціативи сільського голови Олександра Геруна і з допомогою місцевої громади встановили пам’ятний хрест, - повідомляє Кордон.

Хрести погнили за такий проміжок часу. Могил немає, та й сама ділянка знаходиться на піщаній горі, порослій лісом. Через вплив природних чинників земельні насипи розмилися та порозсипалися.

Три роки тому вчитель-пенсіонер місцевої школи Галина Личманюк, яка вже більше 12 років підтримує зв’язок з голендерцями, з учнями навчального закладу пішла прибирати кладовище. Під час окультурення території знайшли у трьох місцях нарциси.

Зважаючи на вид та розташування рослин, квіти, більше всього, були висаджені колись навколо могил. Можна лише припускати, скільки років нарцисам, якщо етнічна група голансько-німецького походження проживала на територі Забужжя з 1824 по 1939 рік.

Цьогоріч діти на чолі з педагогами також планують облагородити це місце.




 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024