Перекидку гармати через «Ягодин» організували «брати-свободівці» з Володимира-Волинського

25 Квітня 2017, 23:20
3346

6-го квітня практично всі ЗМІ України оприлюднили кричущий факт, що українські митники пропустили через україно-посльський кордон зенітну гармату. 

Польське Агентство внутрішньої безпеки розслідує справу, станом на 5-те квітня затримали 4 людей (сам інцидент трапився 1-го квітня). Українська сторона також проводить власне розслідування та вже власників гармати викликали на допити.

Як стало відомо інтернет-виданню «БУГ» з інсайдерських джерел, «перекидку» зброї організували члени Володимир-Волинського осередку партії «Свобода» Володимир К. та брат Павло К., який віднедавна очолив районний осередок партії.

Інсайдер розповів схему роботи братів. Зброя надходила від країни-агресора Росії до міста Харкова. Із Харкова на Волинь контрабанду доправляли через компанії перевізниками. На Волині, зброю передавали «працівникам по перекидці» та після домовленостей із митниками (по іншому ніяк не можна пояснити, що українські митники не помітили гармати) доправляли до Польщі і далі по території Європейського союзу.

Як зазначив інсайдер видання, це не перший такий трансфер із Росії до країн ЄС, який організовували брати. Також інформатор наголосив, що Павло К. наразі всілякими методами намагається «відмитися» від причетності до цієї справи та всю вину перекладає на брата Володимира К.

Наразі тривають допити у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, що 31-го березня 2017 року в результаті проведення митного контролю у прикордонному пункті пропуску в Дорогуську була попереджена спроба ввезення до Польщі компонентів корабельної артилерійської установки AK-630 калібром 30 мм.

Гармату з замком радянського виробництва перевозили фургоном на українській реєстрації. Зброю задекларували як гідравлічний компонент.

Детальніше у матеріалах: «Ягодин»: митники не побачили корабельної гармати, яку в авто везли жінки»;

 «Перевезення гармати «кришував» очільник Волинської митниці?»;

«Високопосадовець Волинської митниці «кришує безперешкодний перетин кордону»;

«Очільник Волинської митниці «заплющує очі» на контрабанду зброї».

Коментарі
26 Квітня 2017, 03:06
А сушик і вітів кришують іх на волині. Московські прихостні.
26 Квітня 2017, 09:58
Це регіонали з амермки організували, а підставляють свободівців)))
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024