На «Ягодині» проведуть експеримент із чергами

10 Квітня 2017, 22:10
2009

Через можливе збільшення кількості автотранспорту у пунктах пропуску через кордон у весняно-літній період, Державна прикордонна служба України вживає можливі заходи, щоб забезпечити безпеку та комфорт осіб, які перетинають рубіж.

Інформує сайт прикордонників.

За ініціативою Держприкордонслужби запроваджено експеримент з розмежування смуг руху транспорту перед пунктами пропуску «Рава-Руська» та «Краківець». Він передбачає відокремлення напрямків для транспортних засобів української та іноземної реєстрації, які прямують з України.

Найближчим часом експеримент також розпочнеться і перед пунктом  пропуску «Ягодин».

Розроблено нові технологічні принципи контролю. Серед яких, принцип однієї зупинки автомобіля, контроль громадян без їх виходу з транспортних засобів, поєднання зон прикордонного та митного контролю, виключення дублювання функцій тощо. Після апробації планується їх широке запровадження в більшості пунктах пропуску, у першу чергу на кордоні з Польщею.

Крім того, у разі виникнення черг прикордонники оперативно вживають відповідні заходи.

Зокрема, виставляються додаткові прикордонні наряди з підтримання режиму та правопорядку, здійснюється перенаправлення потоків до інших пунктів пропуску, за рахунок резервів розгортаються додаткові робочі місця. При цьому на відомчому сайті створено інтерактивну карту з он-лайн інформацією про завантаженість пунктів пропуску.

Також для упорядкування руху транспорту перед пунктами пропуску запроваджено механізм взаємодії з Нацполіцією.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024