На Любомльщині 65 дітей навчають 110 учителів

10 Квітня 2017, 13:12
1597

На фоні скандалу щодо голови Любомльської РДА, якого упіймали на хабарі, голова ОДА Володимир Гунчик вирішив продемонструвати «розправу» з керівництвом району.

Про це йшлося у понеділок, 10 квітня, під час оперативної наради, – пише ІА Волинські новини.

«Дісталося» району за те, що там не закрили малокомплектні школи, у зв’язку з чим чимало дітей навчаються індивідуально, а вчителям боргують зарплату.

Зокрема, під час оголошення інформації про дефіцит коштів на зарплату працівникам бюджетної сфери, як негативний приклад голова ОДА визначив Любомльський район. З його слів, у районі 65 учнів перебувають на індивідуальному навчанні, де з ними займається 110 вчителів.

У районі дефіцит коштів на освіту в розмірі 10 мільйонів гривень, з них 9 мільйонів на індивідуальне навчання. На думку очільника, це сталося через не проведену оптимізацію малих шкіл, на утримання яких в районі йде по 4,5-6 мільйонів гривень, а школи, які нормально забезпечені як технічно, так і організаційно, з його слів наповнені на 50%.

Голова ОДА переконує, буде тяжко без детального аналізу доводити Мінфіну і Міністерству освіти, що треба нові кошти. Крім того, згідно з інформацією, озвученою Гунчиком, 20% вчителів у районі, які працюють – пенсійного віку.

Очевидно, що очільник області доволі прискіпливо вивчив ситуацію в районі, щоб мати аргументи про помилки в роботі керівництва району. А 7 квітня він перебував там з робочою поїздкою.

Як відомо, голова Любомльської РДА Микола Пархомук, якого затримали на хабарі в 2 тисячі доларів, не відсторонений зі своєї посади і продовжує працювати головою РДА. Миколу Пархомука «проштовхнув» на посаду голови РДА голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Читайте також: «Голову Любомльської РДА взяли на хабарі»;

«Затриманому з хабарем очільнику РДА «світить» від 8 до 12 років тюрми»;

«Знайомтеся, це Володя і Коля» – Гузь про очільника Любомльської РДА, який «спалився» на хабарі»;

«Голова-хабарник Любомльської РДА вийшов на волю за майже півмільйона гривень»;

«Речниця очільника Волинської ОДА спростовує інформацію Гузя, про зустріч Гунчика з Пархомуком»;

«На засіданні Уряду обговорювали відсторонення голови Любомльської РДА із займаної посади»;

«Гройсман про Пархомука: «Якщо людину спіймали на хабарі, вона має сидіти у в’язниці».

Нагадаємо, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час засідання уряду 6 квітня, звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням відсторонити Миколу Пархомука із займаної посади.

Своєю чергою, народний депутат Ігор Гузь (обраний від округу, до якого входить і Любомльський район) закликав Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана організувати урядову перевірку на Волині, у зв'язку з недолугою діяльністю керівника ОДА, який не контролює ситуацію в області та оточив себе хабарниками.

Зі слів нардепа, Прем’єр-міністр відповів, що зараз в Адміністрації Президента розпочали процедуру відсторонення голови Любомльської РДА від займаної посади.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39