Учні Машівської школи прибирали ліс

05 Квітня 2017, 08:49
3747

Діти відгукнулися на заклик лісівників ДП «Любомльський лісгосп» і прибрали чималу територію лісу вздовж дороги до села.

Толока відбулася для підтримки акції, започаткованої Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства «Чистий ліс», – повідомила прес-служба ДП «Любомльський лісгосп».

Це прибирання для них було хорошим уроком, який несподівано засвоювали щокроку. Адже для роздумів тут фактів сила-силенна: чому люди виносять сміття і просто викидають посеред лісу? Як вплинуть та який негатив принесуть різні побутові відходи навколишній природі, де можливо їм прийдеться відпочивати, насолоджуватися мальовничими пейзажами чи збирати гриби-ягоди?

Трудилися школярі старанно, вивезли кількa підвод, навантажених усіляким непотребом.

1



«Цей відрізок дороги проблемний, – розповідає майстер лісу Сергій Оксентюк. – Вона тягнеться від міжнародної автотраси, неподалік – великий рекреаційний пункт «Машівський бір». За відпочинковою територією ведемо постійний нагляд, а ось далі у лісі – невтішна ситуація.

Викидають сміття, хто проїздом, чи відпочити з’їхали і лишили після себе непотріб. Ми всіляко боремося, обкопали з обох боків дороги рівчаки, щоб не заїжджали машинами у сосновий ліс. Але то треба, щоб совість у людей прокинулась і заговорила».




Працівники лісового господарства вкотре звертаються до жителів та просять не засмічувати ліс. Порушники, спіймані на гарячому, сплатять штраф – громадяни – від 425 до 850 гривень, посадовці – від 850 до 1700 гривень.


Шануймо і бережімо природу!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39