Голову Любомльської РДА можуть випустити на волю за півмільйона гривень

03 Квітня 2017, 13:47
1860

За клопотанням прокуратури Волині викритому під час одержання неправомірної вигоди голові Любомльської районної державної адміністрації Миколі Пархомуку обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення 480 тис. грн. застави.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Як уже повідомлялося, 30 березня посадовець одержав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 2 тис доларів США за винесення та підписання ним, як головою РДА, розпорядження про надання в оренду земельної ділянки площею 16 га з числа земель не витребуваних часток (паїв) за межами населених пунктів, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і одразу був викритий правоохоронцями.

Детальніше читайте у матеріалах: «Голову Любомльської РДА взяли на хабарі»;

«Затриманому з хабарем очільнику РДА «світить» від 8 до 12 років тюрми»;

«Знайомтеся, це Володя і Коля» – Гузь про очільника Любомльської РДА, який «спалився» на хабарі».

Голові районної державної адміністрації оголошено про підозру у вчиненні особливо тяжкого корупційного злочину – вимаганні та одержанні службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища (кримінальне правопорушення, передбачене ч.4 ст.368 КК України).

Зауважимо, що такі діяння караються позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

Вирішується питання про відсторонення голови РДА від посади.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром