Дорогу на пункт пропуску «Ягодин» обіцяють відремонтувати до кінця вересня

28 Березня 2017, 12:55
1348

Ремонт доріг на Волині планують розділити на кілька етапів із щоразовими витратами по 20 мільйонів гривень.

Завершити роботи обіцяють до кінця вересня, аби встигнути до зміни погодних умов, – інформує Волинська правда.

Про це стало відомо під час наради голови Волинської ОДА Володимира Гунчика із керівниками фракцій обласної ради.

За словами очільника Волині з 1 січня 2018 року вступає в дію закон про державний фонд і відтоді дороги місцевого значення будуть передані на обслуговування ОДА.

Підготовчу роботу на Волині розпочали ще в листопаді минулого року, в рамках якої обладміністрація звернулася до голів районів, міст, сіл, селищ, ОТГ, аби вони надали свої пропозиції із ремонту за умови співфінансування 50 на 50%.

Розрахунок щодо фінансування становив приблизно 100 мільйонів гривень, але фактично ця сума сягнула 120 мільйонів, оскільки місцеві органи влади подали пропозиції на 61 мільйон гривень.

Крім того, Володимир Гунчик зауважив, що реалізація проекту із ремонту доріг складатиметься із кількох етапів, кожен з яких передбачає фінансування по 20 мільйонів гривень і так впродовж кількох місяців включно до вересня.

Як повідомив очільник Служби автомобільних доріг Волині Анатолій Посполітак, цьогоріч буде повністю завершений ремонт автошляху Львів-Радехів-Луцьк. Другим стратегічним об`єктом є дорога Луцьк-Володимир-Волинський-Устилуг, третій напрямок — Рівненський, а четвертий – реконструкція двох ділянок Київ-Ковель-Ягодин. Це ті об`єкти, каже Посполітак, які фінансуватимуться за рахунок держбюджету.

Крім того, в перелік доріг, які підлягають ремонту, входять й інші об`єкти. Зокрема за 360 мільйонів гривень, що надійдуть із митниці, обіцяють відремонтувати об`їзну дорогу з Луцька між Дубнівським і Ковельським кільцем та виїзд з Луцька в сторону Ковеля. Також ремонтуватимуть дорогу у Рованцях, як об`їзну, що простягається з Львівського напрямку та дорогу Ковель-Жовква. Якщо залишаться кошти, доповнив Володимир Гунчик, в області відремонтують ще й дорогу з Ковеля до Ратного.

Нині Служба автомобільних доріг замовила проектну документацію та оголосила перші тендера.

Крім того, цьогоріч ремонтуватимуть автошляхи місцевого значення, що фінансуватиметься навпіл із обласного та місцевих бюджетів. Нині перелік цих доріг сформований на суму 60 мільйонів гривень з боку лише обласного бюджету, тож на кожен район чи місто планується витратити близько 2,5 мільйона гривень.

«Першою чергою ми хочемо зробити дороги на пункти пропуску та митні переходи, щоб зв`язати кордон із центральними дорогами, решта — це дороги місцевого значення», – підкреслив губернатор.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024