Колегія РДА навідалася у Штунську і Ладинську сільські ради

26 Березня 2017, 16:34
1781

23 березня голова районної державної адміністрації Микола Пархомук провів виїзне засідання колегії райдержадміністрації у Штунській та Ладинській сільських радах.

Це перше засідання цього року, що проводиться у виїзному режимі і дає змогу керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації комплексно ознайомитися із роботою об’єктів соціальної сфери на територіях сільських рад, сільським головам побачити роботу колег, перейняти позитивний досвід, - повідомляють у РДА.

Першу зупинку було здійснено у Штунській сільській раді. Сільський голова Олександр Зінчук коротко ознайомив гостей з основними напрямками роботи сільської ради, розповів про джерела та розміри надходжень до сільського бюджету.

Члени колегії та запрошені оглянули Штунську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, директор школи Світлана Булавчук провела екскурсію по навчальному закладі. Сільський голова Олександр Анатолійович ознайомив присутніх з роботою місцевої пожежної охорони яка знаходиться на утриманні сільської ради. Керівник місцевого підприємства ТзОВ «Регіна» Анатолій Романюк розповів про діяльність деревообробного цеху. У селі Замлиння побували на екологічно чистому сільгосппідприємстві «Екопел», де зараз утримується чимале поголів’я корів, кіз та овець. Гарні враження по собі залишив «Інтеграційний центр Замлиння» як працює і чим займається цей заклад розповів отець Ян Бурас. Дирекція Центру забезпечує необхідні умови для повноцінного відпочинку дітей, молоді та дорослих, розвитку їх творчих здібностей, занять фізичною культурою і спортом, туризмом, природоохоронною і краєзнавчою роботою, суспільно корисною працею.

Далі учасники колегій вирушили у Ладинську сільську раду, де їх зустрів сільський голова Юрій Вітрук який ознайомив з результатами своєї діяльності щодо благоустрою та покращення роботи об’єктів соціальної інфраструктури. Спочатку учасники колегії відвідали Ладинський фельдшерсько-акушерський пункт де нещодавно було проведено капітальний ремонт приміщення, заклад оснащений всім необхідним медичним обладнанням та інвентарем. Побували у місцевій бібліотеці та сільському будинку культури.

Пленарна частина засідання колегії райдержадміністрації відбулась у Ладинському сільському будинку культури. Відповідно до порядку денного розглянуто питання:

«Про роботу виконавчих комітетів Ладинської та Штунської сільських рад щодо здійснення ними делегованих повноважень органів виконавчої влади» інформували Ладинський сільський голова Юрій Вітрук та Штунський сільський голова Олександр Зінчук.

«Про стан завдання по організації виконання в районі програми з благоустрою, в тому числі із залученням громадян до оплачуваних громадських робіт в організації благоустрою населених пунктів району» інформував завідувач сектору містобудування та архітектури райдержадміністрації Дмитро Тєнін.

У підсумку роботи голова районної державної адміністрації Микола Пархомук подякував членам колегії та запрошеним за конструктивну співпрацю, висловив сподівання, що усі зауваження і побажання до роботи сільських голів Штунської та Ладинської сільських рад будуть враховані, а недоліки виправлені найближчим часом. Він також наголосив, що саме такі виїзні засідання, живе спілкування та робоча атмосфера дають позитивний та ефективний результат. Тому у 2017 році планується провести виїзні засідання колегії у кожній місцевій раді.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024