У ТМО Любомльського і Шацького районів проводять унікальні лапароскопічні операції

18 Березня 2017, 11:45
10161

Протягом останніх трьох років малоінвазивні операції, зокрема лапароскопічні та артроскопічні, почали проводити хірурги, гінекологи і травматологи ТМО Любомльського і Шацького районів.

При лапароскопічних операціях за допомогою спеціальних оптичних приладів, які вводяться в черевну порожнину через маленькі розрізи, здійснюють огляд органів черевної порожнини, спеціальними мініатюрними інструментами виконується оперативне втручання.

Цей метод може застосовуватися з метою діагностики та хірургічного лікування при більшості хірургічних та гінекологічних захворювань, зокрема: при жовчекам’яній хворобі для видалення каменів, при безплідді, позаматковій вагітності, кістах яєчників, синдромі полікістозних яєчників, стерилізації, ендометріозі, фіброміомі матки.


Переваги лапароскопічної операції:

- високі діагностичні можливості;

- малотравматичність внаслідок уникнення великої травматичної операції – три-п’ять розрізів 0,5-1 см замість великого розрізу черевної стінки;

- значно менше виражений больовий синдром і як наслідок – зменшення дози знеболюючих засобів;

- уникнення тривалого ліжкового режиму, що виключає ризик розвитку пневмонії, тромбоемболій, злукової хвороби та інших ускладнень, пацієнти можуть повертатися до звичного життя вже на 2-3 день після операції.

- виражений косметичний ефект – практично непомітні або відсутні післяопераційні рубці;

- зменшення фінансових витрат на лікування.

При артроскопічних операціях за допомогою спеціального інструментарію і оптичних приладів через невеликі розрізи тканин проводиться діагностика і лікування хвороб колінних суглобів.


Для проведення таких операцій за кошти Європейського Союзу ТМО придбано найсучасніше лапароскопічне і артроскопічне обладнання від німецького виробника. А лікарі пройшли спеціальну підготовку в найкращих медичних клініках України та за кордоном. На їх рахунку вже не одна малоінвазивна операція.

На сьогодні в хірургічному відділенні ТМО Любомльського і Шацького районів лікарі-хірурги проводять лапароскопічні операції при жовчекам’яній хворобі, в травматологічному відділенні ТМО лікарями-травматологами – діагностичні і лікувальні оперативні втручання на колінних суглобах. У гінекологічному відділенні лікарі-гінекологи проводять лапароскопічні операції з приводу безпліддя, позаматкової вагітності, кіст і кістом яєчників, синдрому полікістозних яєчників, ендометріозу, фіброміом матки, проводять стерилізацію.


На даний час за кошти закладу частково компенсується вартість операційного набору.

Для проведення артроскопій і отримання додаткової інформації звертайтеся до лікарів-травматологів ТМО за номерами:

- 0968682859 – Бондаренко Андрій Олександрович;

- 0993162899 – Абрамчук Микола Вікторович.

Для отримання додаткової інформації із приводу хірургічних лапароскопічних операцій звертатися за номером 2-42-65 (хірургічне відділення).

Із приводу гінекологічних лапароскопічних операцій – до лікарів-гінекологів: Франчук Тетяни Петрівни – 050-7577149Ганайлюка Сергія Миколайовича – 050-3789653.

Коментарі
23 Березня 2017, 11:50
По всій Україні такі операції почали робити 25 років тому. А для Любомля це відкриття стало тільки зараз )))
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024