Військова прокуратура підняла «білий прапор» у справі бійця 51-ї бригади Хваса

14 Березня 2017, 11:31
1663

Бійця 51-ої окремої механізованої бригади Олександра Хваса, якого понад рік судили за самовільне залишення частини,  – виправдали.

Військова прокуратура відмовилася від підтримання обвинувачення у справі, – інформує Громадське.Волинь.

Судове засідання відбулося у понеділок, 13 березня, у Володимир-Волинському міському суді.

Прокурор Луцького гарнізону Олександр Левчук звернувся до суду із клопотанням про повернення прокуратурі обвинувального акту.

«Прошу обвинувальний акт відносно Хваса повернути прокурору з метою прийняття законного рішення», – зазначив прокурор. Він пояснив це необхідністю провести ще слідство.

Олександр Хвас повідомив, що не погоджується із клопотанням військового прокурора, адже судова тяганина триває вже більше року.

Суддя Володимир-Волинського міського суду Олександр Лященко відхилив клопотання прокурора.

У зв’язку з цим прокурор подав нове клопотання у якому повідомив про те, що військова прокуратура відмовляється від підтримання державного обвинувачення.

Адвокат Василь Нагорний повідомив, що всі підозри та обвинувачення з Олександра Хваса відтепер знято.

«Якихось повторних його притягнень до відповідальності не може бути. Фактично це виправдувальний вирок. Тільки прокуратура дійшла до нього сама. Має можливість Хвас звернутися до суду з позовом про відшкодування моральних та матеріальних збитків за цей весь період, який йому завдала військова прокуратура.

Нагадаємо, Олександр Хвас – колишній боєць 51-ої бригади. Його більше року судять за самовільне залишення частини, проте чоловік каже, що частину незаконно не залишав.

Військова прокуратура пропонувала закрити кримінальне провадження у зв’язку із зміною обстановки. Проте Хвас відмовився і повідомив, що боротиметься за виправдувальний вирок.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024