Сесія: кому вигідна котельня за півтора мільйона гривень?

13 Березня 2017, 09:34
1680

На порядку денному чергової сесії Любомльської міської ради було 11 питань, проте лише половину із них вдалося вирішити.

Найгарячіше коригували зі сварками, криками та особистими образами міський бюджет на 2017 рік. Цей процес затягнувся на кілька годин. Думки депутатів розділилися під час обговорення питання про виділення 1,5 млн грн (при загальному бюджеті 3,8 млн) на котельню та 252 тис. грн на ремонт ЦНАПу (приміщення готелю) на умовах співфінансування.

Допомогти прийняти правильне рішення прийшли голова РДА Микола Пархомук та кілька депутатів райради. Вони просили колег проголосувати «за», адже будівля знаходиться у комунальній власності, через відсутність опалення фактично не використовується, а тому й руйнується.

Головним аргументом районних представників було те, що з часом ЦНАП, який за 2016 рік приніс мільйон гривень прибутку в місцевий бюджет, та міграційна служба – 900 тисяч гривень, перекриють витрати, які планують затратити на котельню. Частина депутатів була проти того, щоб віддавати таку суму на будівництво, яке геть невигідне.

«Економніше, швидше та простіше на тих 300 квадратних метрів установити кілька електроконвекторів. Навіть якщо в місяць доведеться платити 10 тис. грн за світло, це буде практично те саме, що взяти трьох кочегарів на роботу і дати кожному по мінімалці. А ще ж не забувайте, що треба купити торфобрикет, якихось обрізків. Ще немаленька сума набіжить, – наводила вагомі аргументи Вікторія Лізарова. –Тому я категорично проти виділення 1,5 млн грн на котельню, коли у нас дійсно є нагальніші потреби».

Заміни вікон потребує ЗОШ №3, Любомльський ліцей, у Куснищанській школі треба утеплити північну сторону навчального закладу, у ЗОШ №2 облаштувати санвузол. По вулиці Шевченка давно пора замінити тротуар, яким дуже погано ходити на кладовище. По Володимирській, де їздить чимало автівок, особливо в літній сезон, узагалі нема як пересуватися по обочині мамам із колясками чи дітям велосипедами.

А як йти по Незалежності до Будинку культури? Це вже не кажучи за освітлення вулиць та хоча б білощебеневе покриття, яке так необхідне на Енергетиків, Миру, Гоголя, А. Кульменка, частково 1-го Травня.

Варто й про культурну спадщину подбати. З кожним роком палац Браницьких та костел Святої Трійці все більше руйнуються. Словом, тих майже 2 млн грн хоч частково, але б сприяли вирішенню цих проблем.

Після гарячих дискусій депутати таки проголосували за виділення грошей на котельню та ремонт приміщення ЦНАПу. На реконструкцію водозабору – 560700 грн, Михайлівського парку – 80 тис., системи відеоспостереження – 110500 грн, на акредитацію лабораторії безпечності харчових продуктів та захисту споживачів – 50 тис., стільки ж виділили малозабезпеченим, на проведення фестивалю «Пісні, народжені в АТО» – 15 тис., на два дитсадки для придбання господарських товарів – 40 тис., на закупівлю ноутбуків для Будинку школяра, дитячого садка №1 та Почапівської школи – 16 тис.

Із запропонованих 100 тис. на святкування Дня міста, виділили 63700 грн, 500 тис. – у резерві.

«На ті гроші, що залишилися, треба купити любомильчанам чоботи та ліхтарики, бо з такими темпами їм ще довго не бачити благ цивілізації та напомацки місити болото», – підсумувала розподіл бюджету депутат Лізарова.

Коментарі
14 Березня 2017, 08:59
В СЛІДУЮЧОМУ МІСЯЦІ ЗНОВУ БУДУТЬ ГРОШІ,ЗНОВУ ВІДКАТИ
14 Березня 2017, 09:22
Нехай Лізарова краще розкаже як ділянку взяла під забудову, в той час коли заяви атовців десятками в лежать міськрадів
14 Березня 2017, 10:19
Не чіпайте панів
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024