У Любомлі закрився єдиний книжковий магазин на весь райцентр

10 Березня 2017, 11:13
4396

У 2015 році зраділи шанувальники, коли відкрили «Дім книги» в центрі міста. Література, яка надходила в продаж, була різногалузева – художня, медична, фантастична, наукова, пригодницька… Можна було й замовляти різні видання. Через тиждень-два їх отримували.

І, що найголовніше, – доступна ціна. Середня вартість художньої книги 60 грн, на ринку – 75. Посібники із ЗНО вартують на 20-25 грн нижче, ніж на базарі. Менші ціни й на канцтовари.

Масовий продаж підручників, посібників спостерігався у серпні, напередодні навчального року, коли за день продавали по 40 книг (зазвичай 25), художніх – напередодні Дня захисника Вітчизни, Дня святого Валентина, 8-го Березня.

«Подарункова література не залежувалася на полицях. Цьогоріч багато купували «Кобзарів» Тараса Шевченка, фантастики, піратології, − розповідає завідувач магазину Людмила Вознюк.

Популярністю користуються книги для дошкільнят, замальовки, українські народні казки та казки народів світу в гарному яскравому оформленні. Учні середніх класів захоплюються енциклопедіями, фантастикою. Дорослих цікавлять твори Андрія Скрябіна, сучасні, історичні, детективи».

Заслуговує особливої уваги той факт, що і школярі, і дорослі постійно купують твори волинських авторів Володимира Лиса та Надії Гуменюк, де головними героями є наші прості люди з глибинки – поліщуки.

Та через високу орендну плату, лише після півторарічного свого існування, магазин із книгами змушений кудись переїхати. Поки що на кількатижневу ревізію та пошуки нового приміщення.

«Дому книги» необхідне приміщення, не винайняте у приватної особи, а комунальне. Міська влада, в особі мера, пообіцяла посприяти і знайти таке помешкання. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024